Försenad present

Den 2011-04-23, kl 19:26:28
Filed in Allmänt om foto | Kommentarer: 0
Mitt i hostandet och halsontet har jag beställt ett nytt objektiv, som en något försenad present till mig själv. Så på tisdag kan jag fara till cyberphotos lagershop och hämta ut min nya ögonsten. Beställde en ny kameraväska som jag kan ha med mig på promenader.

Jag har länge velat vilket objektiv det skulle bli. Det stod mellan tre olika men till slut blev det ett Tamron 28-75mm 2.8f. Tror den blir en bra kompis till min Canon 50mm 1.8f. I framtiden kanske det blir ett tredje med ännu mer vidvinkel, fast vidvinkel mest troligt.

Ska bli kul att leka med det nya objektivet. Kommer ju att kunna komma ännu närmare objektet eftersom 75mm är mycket mer "inzoomat" än 50mm.
Matbordet

Den 2011-04-18, kl 17:54:27
Filed in Inredning | Kommentarer: 1

Födelsedagsfirande och glada besök

Den 2011-04-18, kl 16:33:29
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
I torsdags var det min 24:e födelsedag. Det firades med jobb 05-14, haha. Och så gick vi ut och åt thailändskt jag och Micke. Tack för alla gratulationer på min födelsedag, både via telefon och facebook.

En liten present till mig själv var att följa med Anna, Millan och Patrik och se Jeff Dunhams show i UmeåArena på fredagkväll. Jeff hade med sig Achmed the dead terrorist, Achmeds son (!), Walter, Peanut och José Jalapeño. Vilket skrattfest! Satt dubbelvikt flera gånger. Till sist var man nästan trött på att skratta så man satt och flinade stort hela tiden.

På lördag kom mamma och pappa från Älvsbyn och hälsade på. Underbart! Under dagen fick jag även besök från Anna och Millan som hade smusslat med sig Annika också. Superkul då det var jättelänge sen vi sågs. Mycket fikande och surr blev det. Fick en chokladask med tryfflar som alla hade olika smaker. Har gått på några nitar och några som var riktigt goda!

Mamma och pappa var kvar även på söndagen och åkte hem idag på förmiddagen.
Igår gjorde jag och Simon en gemensam födelsedagstårta och bjöd rollspelsgänget på. En mastig chokladsaga minst sagt.

Tack igen för blommor, presenter och gratulationer!


Smickrande

Den 2011-04-11, kl 11:43:02
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
Att jag för ungefär 6 månader sen tog över Toyotan från mina föräldrar verkar inte ha undgått en del företag.
I brevlådan trillade det in reklam för rostskydd från DinitrolCenter. De verkar ha förstått vilken toppenbil jag har.

"Hej! Jag har fått reda på att du köpt en begagnad Toyota av senare årsmodell"

Nämen tack! Tänk att man räknade en bil från -89 som senare årsmodell.

"Det är roligt att köra en lite modernare och fräschare bil"

Kan inte annat än hålla med.

Det känns bra att de tänker på alla stora utgifter som jag får som följd, speciellt den årliga värdeminskningen!

"Rostskyddet är inte tillförlitligt, behandligen är undermålig eller saknas ofta hellt och hållet. En behandlig bör göras så tidigt som möjligt." - tydligen har min nya toyota fått rostbetyget underkänt i "Vi Bilägares" tester av 300 nya bilar. (Vad snällt att de har tänkt på min bil som en ny)Har jag frågor kan jag snacka med Mikael Edström, se bilden ovan. Mikael is very good looking. Väldigt androgyn måste jag säga.

Men å andra sidan...

Den 2011-04-06, kl 23:17:07
Filed in Kläder | Kommentarer: 1
... så hittade jag, äntligen, ett par jeansshorts till mig själv.Och visst är det en härlig känsla med fina blommor som står i fönsret och ser somriga ut:
Bil-SPA

Den 2011-04-06, kl 17:09:13
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Idag har Toyotan vart inne på service, en riktigt stor genomgång blev det. Det var den värd. Fast det var inte lika kul att höra när man hämtar ut den att: "- Jo jag hittade lite andra saker också".

Noooo!

Tydligen var det hål i avgassystemet och läckage från nån drivaxeldamask, eller var det sprickor? Ja det var läckage från växellådan... (Mycket är rena grekiskan för mig)

"- Det blir svårt för dig att klara besiktningen", sade mekanikern
"- Men den klarade den i mars utan problem", svarade jag
"- Öh okej, men nästa år blir det stopp...." .... "Här får du en offert om vi skulle ta och fixa det andra"

Nooooooo!

What to do?


Kalas #1

Den 2011-04-04, kl 20:49:11
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Min fina Micke fyllde år i torsdags men blev firad av familjen och vännerna igår. Det blev snabbt trångt i köket då 7 gäster + jag Micke och Enika skulle fika. Första vågen beståendes av Eva, Fredrik, Simon, Ullis, Frida, Jonas och Thilde avlöstes senare av den andra lite mindre vågen. Då kunde vi rymmas bra i köket tillsammans med Kåre, Emmy och Adam. Slutligen blev det en tredje omgång fika med Simon x2, Petra och Emmy (som stannade för rollspel). Behöver jag säga att jag var mätt?


Nu är det bara att bereda plats i magen för nästa omgång storfika. Som infaller om cirka två veckor minsann.