Knäckbak och stick i armen

Den 2011-11-28, kl 15:37:47
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 1
Idag kl 13 var vi på Ålidhem VC för andra besöket hos barnmorksan. Alla värden såg jättebra ut idag. Även blodtrycket som var lite högt förra gången var nu alldeles perfekt. Det var skönt att höra. Hon tog blod för att kunna blodgruppera mig och kolla järnvärdet. Så nu hoppas vi att hon inte ringer för då är allt som det ska. =)

Tydligen är jag svårstucken också. Har aldrig insett det. För jag tror absolut inte att hon var dålig. Men efter två stick i armvecket så hittade hon rätt och tappade mig på några rör. Jag är glad att jag inte längre är nålrädd, men jag tittar ändå bort just vid sticket. Sen när blodet rinner ut i röret kan jag titta igen. Hehe.

När jag tänker efter så minns jag att när jag opererade bort halsmandlarna för 2 (?) år sen så fick jag dropp i handryggen eftersom de hade stuckit galet i armvecket så det gjorde ont när de sprutade in antibiotika. + att jag hade en "ingång" (vad fan heter den där grejen??) i foten efter operationen.

Hann göra en sats knäck innan bm-besöket. Får se om jag slänger ihop en till senare. Det ska vara myyycket knäck! :D


Pluttmagen

Mysbelysning

Den 2011-11-22, kl 21:23:00
Filed in Inredning | Kommentarer: 1


De här små lyktorna köptes för att användas på dukningen under bröllopsmiddagen och festen. Så nu har jag placerat ut 8-9st likadana här hemma.
Köpta på Mias LustgårdDessa två pryder matbordet. Har en härligt lila/rosa färg. Inhandlades på Expo för läängesen.Denna har inte fått en bestämd plats ännu. Just nu står den också på köksborden. Lilafärgad.
Bröllopspresent från fam. Engberg =)

Tänk efter före du vill se ut som en reklambildsmodell

Den 2011-11-19, kl 11:33:10
Filed in Photoshop | Kommentarer: 0

Övade skinretouch för några veckor sen.

Jag har:

  • jämnat ut hudtonen
  • tagit bort födelsemärken, fräknar, stora porer och små hårstrån
  • lättat upp ljuset i ögonen
  • skärpt ögonfransarna
  • mörkat ner ögonbrynen en aning

Lär man sig verktygen som finns i ex Photoshop så går det att få till det mesta. Fast man får se upp så man inte gör för mycket, då ser det lätt onaturligt ut. Egentligen tycker jag man ska lämna fräknar och födelsemärken för det är personliga märken på kroppen. Men här tog jag bort det mesta för övningens skull. Det går även att omforma kroppen hur lätt som helst med lite övning.

Tänk på hur lätt detta är när du ser hur perfekt hy, kropp och hår någon har på en reklambild.

Hur lätt är det att uppnå dagens ideal när allt är fejk?

 


Storytime

Den 2011-11-19, kl 10:54:30
Filed in Musik | Kommentarer: 0


Nightwish - Storytime

Om några veckor släpps Nightwish nya album Imagenareum, och oj vad jag ska köpa det. Nya singeln låter helt fantastisk så man blir ju sjukt sugen på att höra resten.
Den 10 april spelar de på Lisebergshallen i Göteborg. Åh vad jag vill dit! Då skulle jag ha en stor Nightwish t-shirt över tjockmagen. Räkan lär väl födas av basvibrationerna :P

4 snabba bilder från 11-11-11

Den 2011-11-16, kl 20:21:29
Filed in Bröllopet | Kommentarer: 0


Micael, jag och Enika

---Trion
Malin, jag och Lisa

---Far & Dotter
Micael och Enika

---Närmare titt på mitt smycke, älskar det. Hade ett armband i likadan stil.

---

14 veckors hemlighetsmakeri

Den 2011-11-14, kl 18:17:04
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0
2011-11-14

Svårt att inte tänka tillbaka till senaste helgen utan att fälla en tår. Nu e vi gifta och hemligheten är avslöjad.

2011-11-08

Tre dagar kvar till bröllopet! Mamma pappa och Emil kommer hit på torsdag, dagen före. Faster kommer också. Jag lär ju inte kunna vara tyst, så jag tror de kommer att få veta redan dan före. Sen vet jag ju att mamma säkert bara behöver titta på mig så vet hon. Även om jag var gravid sist de var här också, men då var det så tidigt i graviditeten så det var nog inget som väkte misstankar.

Simon vet nu också. Var där och fika och han frågade. Såklart hade han misstänkt det sen möhippan, eftersom jag hade avsagt mig från alkoholdrickandet. I och för sig hade jag kunnat säga nej även om jag inte var gravid, för jag är ingen drickare egentligen.

Anna ställde också frågan via sms efter möhippan och då var det lättare att svara nej. Döda mig inte Anna! ^^

2011-10-23

Tolfte veckan är inledd. 11+1 blir det va? :P

2011-10-19

Idag var vi till Ålidhem VC och skrev in mig på mödravårdscentralen. Träffade min barnmorska som ska följa mig fram till förlossningen. Jag blev jätteglad när jag såg att det var samma som gjorde cellprovet på mig för ett år sedan. Jättehärlig kvinna! Ironiskt rolig, lite krut i och väldigt down to earth. Tummen upp! Blev lite allmänt prat och broschyrutdelning. Blodgrupperingen sköts upp eftersom jag ska byta efternamn sen när vi gift oss. Blodprov, urinprov och blodtryck togs. Allt såg bara fint ut förutom blodtrycket. Min puls var lite hög, men Micke sa att jag såg nervös ut och det tyckte barnmorskan också. Och visst var jag nog lite på tårna trots allt.

Ultraljudet är bokat och prel. bf är 11 maj. Känns dock lite overkligt fortfarande.

2011-10-18

Idag är det bara tre personer som känner till den stora hemligheten. Jag Micke & Enika.
Vi berättade det för Enika när hon var här en helg för några veckor sen. Storasystern.

Eller vänta, det finns en fjärde. Barnmorskan som svarade när jag bokade tid för inskrivning på Ålidhems Vårdcentral. Haha. På onsdag (imorgon) ska vi dit.

Det är tydligen v 11 för mig nu. Eller 10+3 som barnmorskorna säger. Veckorna rusar fram tycker jag. Kanske beror det på att man har bröllopet i tankarna också? 1/4 är redan avklarat. Jag hoppas bara vi kan hålla det hemligt fram till bröllopet!

Hur mår jag? Jag är tröttare, helt klart. Har svårt att hålla mig vaken på kvällarna och somnar gärna till i soffan.

Spänner lite i magen när jag sträcker på kroppen och när jag ska vända mig i sängen. Jag inbillar mig att jag blivit liiite rundare, typ lite uppsvälld vid dagens slut. Har ingen aning om jag ökat i vikt då vi inte äger en våg. Haha.

En explosion av porer och små finnar har inträffat i mitt ansikte. Tack för det, jävla hormoner...

Illamåendet är bättre än tidigare.

För om vi backar till v 4-8 typ så blev jag illamående så fort jag blev hungrig. Inte en klockren combo när man sitter i taxibilen och jobbar. Åksjuk trots att man kör. Inte nice. Så en del småätande och snabbt intag av socker för att klara sig fram till lunchen har det blivit. Men jag äter inte mycket mer än vanligt, bara lite oftare och då blir potionerna vid de stora måltiderna mindre.

Det häftigaste var ändå att jag kände en svag vibration lågt ner i magen nån dag efter förmodad befruktning. Jag sa det till Micke flera gånger att det vibrerar i magen. Det kändes i nån sekund och sen slutade det. Vet inte om det höll i sig en vecka kanske?

Köpte hem gravtest två veckor efter förväntad mens tror jag. Två stycken köptes in. Klev upp en morgon, kissade i en mugg, gick i till sovrummet där Micke låg och ba: Nu ska vi kolla!
Ställde ner muggen med härligt morgonkiss på Mickes nattduksbord. - Blä har du kissat i en mugg? - Japp!
Ner med stickan, 3 sek, upp med stickan. 5 sek senare. Två illröda streck = gravid.
- Jaha, då vet vi säkert, sa jag. Micke nickar. Puss puss, kram kram.

Vi är väldigt odramatiska. Haha.På andra plats

Den 2011-11-08, kl 15:42:38
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Alesta tycker husses knä är bäst. Men jag lider inte av att vara näst bästa valet där, även om jag ser lite olycklig ut på första bilden.

Alesta brukar supertrampa på mig när jag ligger på rygg i sängen och sover. Så långt upp som möjligt på bröstet ska hon ligga, vänd mot mitt ansikte. Sen ligger hon där och sträcker fram en tass och lägger på min kind och spinner/frustar. Hon har ett väldigt konstigt läte. Smaskar gör hon också med jämna mellanrum. Men man får inte klappa henne, hon ska bara ligga där och titta på en.

Märklig katt.