Barnmorskebesök 30/4 2012

Den 2012-04-30, kl 22:10:34
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0
Var detta det sista besöket? Vi får väl se!

Vi hade med oss den blivande storasyrran som också fick höra på lillfisens hjärta. Eller liten och liten, nu tippar BM på att det kommer bli bebis modell större. Huvudet på hen var faktiskt ruckbart den här gången, men vändningsrisken är obefintlig. Det är för trångt där inne helt enkelt.

Mina värden var bra idag också. Järntabletterna får jag fortsätta äta tills jag föder. Vågen visade +3kg. Matchvikt på 89kg nu. Har en del vatten i kroppen. I övrigt mår jag bra och är pigg. Extra stel i höfterna har jag vart nu några dagar, men annars är det lugnt.

Vi fick med oss en liten goodie bag men ditt och datt. Blöjor, lite kläder, bindor, salvor, olika erbjudanden m.m. Nice nice.

Imorgon är det en vecka kvar till BF!

En smaragdgrön dröm

Den 2012-04-23, kl 19:58:45
Filed in Prylar | Kommentarer: 0


Magchock

Den 2012-04-23, kl 19:51:04
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0


Högra bilden är tagen idag 23/4, 37 fullgågna veckor och 6 dagar. Imorgon är bebis "färdigbakad". Imorgon är det två veckor kvar till BF och helt normal att födas. Hör du det bebis??? Heeeelt normalt! Kom nu då!


Jösses vilken smärt midja på högra bilden. Inte så konstigt att jag inte kan stänga alla mina jackor längre... Jättestor skillnad från v.30 är det också. (Om ni går tillbaka under "Gravid" och tittar) Detta kan vara sista bilden på magen. Hinner vi fram till BF så blir det väl en till bild då också.


Igår på Maxi gick Micke och fnittrade bakom mig. - Du har börjat gå jätteroligt!
Ah, jag känner det tydligare nu. Vaggar med vikten från höger till vänster. Det känns att man har ett huvud nära bäckenet ibland. Haha, har inte riktigt förstått att jag tar mer utrymme med min nya gångstil. Micke lider lite av det här hemma. Då jag ska "smita förbi" honom så brukar jag tackla rätt hårt med mina 86 kg när jag skiftar vikten. BAM! Han har inte en chans!

Och bebis är rätt så vild nu också. Visst är det trångt därinne, det rör sig högt uppe vid revbenen och långt nere i magen. Ibland lutar magen åt höger och ibland åt vänster. Eller så vibrerar hela altet för att någon hickar. Mycket fler sammandragningar har jag också jämfört med för några veckor sen då jag knappt hade nån. Dock har jag inga som gör det minsta ont, så det är bara livmodern som gymmar.


Mår fortfarande jättebra. Ingen halsbränna, sover gott, är pigg. Visst är jag inte så snabb i vändningarna, men håller mig inte från att göra något. Ibland är jag uppe 2 ggr på natten och kissar, men ibland sover jag natten igenom.

Den där väskan

Den 2012-04-22, kl 16:23:02
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0
Har så smått börjat packa "BB-väskan". Kände att det var dags nu när det bara är 16 dagar till BF.

Kollade runt på nätet vad folk tar med sig och vad som rekommenderas. Vill rensa bort onödigheter som ändå aldrig kommer att användas. Det är lite som när man ska sova borta en natt, man har som en grund som måste med. Om det sen skulle bli flera nätter så är det i stort sett samma saker man behöver.

Och har man glömt något så faller inte världen ihop, det är jag säker på.

Vita väggar

Den 2012-04-20, kl 14:05:30
Filed in Foto - Porträtt | Kommentarer: 0

Barnmorskebesök 16/4 2012

Den 2012-04-16, kl 18:42:21
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 1
Nu har bebis satt sig fast ordentligt där inne i magen. Duktigt gjort! Magen följer sin kruva så fint och hjärtljuden var starka och fina. BM sa att hon var så nyfiken på vad som fanns där inne i min fina mage. Jag bad henne göra en kvalificerad gissning på hur stor bebis jag kommer att få. Ja, det blir ingen 2500gr iallafall, men inte heller över 5 kg, sa hon och skrattade. Hon gissade på runt 3700gr. Ska bli spännande att se hur nära svaret hon kom! Det blir så roligt att gå på efterkontroll hos henne efter förlossningen och visa upp skruttisen som är där inne :)

Själv hade jag ökat 1kg sen senaste gången. Totalt ca 16 kg nu. Blodtryck var helt okej, och har sett i stort sett oförändrat ut sedan inskrivningen. Inget stick i fingret idag, det tar vi nästan gång.

Vi pratade lite om förlossningen och våra tankar kring den och lite om amning. Hon antecknade i min journal om mina tankar kring de båda sakerna så att barnmorskorna på förlossningen kan läsa. Jag tar ju även med mig min Födelseplan dit. Hon skrev även att jag har haft en bra graviditet, så normal som den kan bli med bara lite småkrämpor som hör till.

Två besök bokades in. Den 30 april och den 14 maj. Hon trodde att vi skulle få ses den 30:e i alla fall. Sen får man se :)

Ett år äldre

Den 2012-04-15, kl 21:20:19
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0


36 fullgågna veckor och 5 dagar (i v.37 alltså)

Igår fyllde jag 25 år, det firades med mys med make, mor och far och riktig god mat och efterrätt. Ingen bebis hade lust att dela födelsedag med mig, men en riktigt vacker bärsjal är på väg hem till mig. En present från mina föräldrar.


Idag for mamma och pappa hem mitt på dagen och under eftermiddagen har jag fått grattisbesök och ätit mer tårta och fika. Det blir spännande att se om bebis hinner titta ut innan jag träffar mina föräldrar nästa gång. Mest trolig har vi nog en liten knodd vid nästa besök.

Imorgon blir det besök hos barnmorskan! <3 Myyyys

För säkerheten

Den 2012-04-13, kl 12:31:14
Filed in Prylar | Kommentarer: 0
Ingen fredagen den 13:e bebis i alla fall. Lite tidigt kanske, men det hade vart lite fränt ändå.

Idag var har jag till slut vart och hämtat ett babyskydd hos NTF Västerbotten. Perfekt att man kan hyra sånt. Bebis kommer ju ändå bara använda den i ca 9 månader. Ett måste för bilen såklart, men även om det blir en busstur eller två upp till Älvsbyn så är det bra att ha.

Det är en Brio Primo + bas man får hyra i 9 månader för totalt 650 kr, ifall nån undrade. ^_^


Fylla-i-bok

Den 2012-04-12, kl 19:07:36
Filed in Prylar | Kommentarer: 1Blev störtkär i denna bok när jag såg den en dag på stan för flera veckor sedan. Idag fick den äntligen komma hem.


Jag gillade upplägget med de vanliga bebisbeskrivningarna och hur släkten ser ut, som blandas med frågor om hur världen ser ut just när bebis föds. Vad kostade bensinen och vad tyckte mamma och pappa var bäst på tv, till exempel. Det finns små plastfickor som man kan spara saker i och mycket plats för bilder och egna anteckningar. Boken är verkligen superrolig att bläddra i. Söta figurer och roliga frågor =)


Rekommenderas verkligen!

Söndag, fast måndag

Den 2012-04-09, kl 17:59:16
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Vaggade iväg till maxi idag och handlade lite ditt och datt. Efteråt tog jag bussen hem då jag kände att matkassarna var lite i tygnsta laget. Däremot var jag lite klantig och tänkte inte på att det var en helgdag då jag kollade busstidstabellen, så jag fick sitta och vänta nästan en timma. >.<  Fast egentligen led jag ju inte direkt av det. Solen värmde skönt i ansiktet.


Ska kanske ta mig ett bad senare ikväll. Läste att det var bra för vattenfylld fötter och ben. Vatten har ett annat tryck än luft och kan på så vis leda tillbaka vattnet i lederna. Värt ett försök. Måste tänka på att inte sitta och dingla med benen för mycket.

Ja tänk om det gick att torka bort

Den 2012-04-04, kl 22:17:23
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0
Jag sitter i soffan och Micke kommer och ska kika på magen. Han drar upp tröjan min så magen kan få sig en puss och säger:

- Mä, har du spillt på magen!?
Han petar med pekfingret på undersidan av magen som jag inte ser.
- Nä, det är bristningar, fast bara på ena halvan av magen.

Och ja, i dåligt ljus ser det säkert ut som nått har runnit nedför magen. ^_^

Bebisens bostad

Den 2012-04-03, kl 11:48:00
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0

 

Magen igår. Idag kliver vi in i v 36

 

 

 


Man ska till att vara omständig...

Den 2012-04-03, kl 10:11:40
Filed in Katterna | Kommentarer: 0Ett av Alestas mer märkliga beteenden. Hon ska gärna skrapa ur maten ur skålen och sen äta den från golvet. Ni ser ju hur omständigt det blir till slut. Nästan överfull matskål men ändå ska hon in under den för att nå några bitar...
Jo, matskålen och vattnet står i vardagsrummet för idag kommer målaren och fixar köket! ^_^


Får väl se om det blir en film när Alesta demonstrerar hur man dricker vatten på bästa sätt. Man tar tassen och plaskar vilt så allt far ut på golvet. Sen slickar man bort vattnet från tassen...

Förmiddagsmys

Den 2012-04-02, kl 13:24:16
Filed in Katterna | Kommentarer: 0
Stel nacke?

Den 2012-04-02, kl 09:50:15
Filed in Katterna | Kommentarer: 0

 

Soffhäng. Fast jag vet inte om Mistras sovställning såg så skön ut. Hon ligger typ på huvudet.

 

Alestas sår ser mycket bättre ut nu. Så idag har vi provat ta bort tratten och det är nästan som att få en ny katt. Eller ja, Alesta börjar bete sig som Alesta igen. MJAUUUOOO - jag vill in i garderoben. MJAAAAAOOO - Kom och sätt på vattenkranen. Hon har även upptäckt sin nemesis igen, hennes svans. Den brukar hon jaga i klätterträdet, runt runt runt. Mistra tycker hon är knäpp.


Inte bara magen som växer

Den 2012-04-01, kl 22:22:51
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 3
Fick tummen ur röven när jag var och klippte mig i lördags. Säkert 2 decimeter rök och jag fick en frisyr. Älskar min frisör som jag även lade bröllopshåret hos. Henne behåller jag!

Ja jo, fick tummen ur och letade ammningsbh. Gjorde ett halvhjärtat försök på Lindex men kände att nä, nu går jag och frågar nån som vet. In på Ingrids gick jag. Max 10 minuter senare kom jag ut igen med 2 bh:ar.

- Vet du vilken storlek du har?
- Nä egentligen inte.
Får mått taget under bysten och får sen en bh som jag ska prova. Yes box, in i hytten. Prova. Den sitter mycket bra.
- Ja det där var då 80E.
- E??!! utbrister jag.

Är nog lite i chock fortfarande.

Nä i fortsättningen, även efter ammning, så blir det nog att köpa bh:ar där. Då slipper man stå och fundera.

Födelsedagsbarnet

Den 2012-04-01, kl 15:55:56
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1

 

Blommor till min fina Micael på hans födelsedag

 

 

Hipp hipp hurra till Micael som fyllde år igår! Jag slog på stort med blommor som står och är vackra och väldoftande i köket. ^^ Gårdagen firades väldigt stillsamt, vi två svullade hemmagjord vanilj/blåbärsglass med bananer, maränger och egenkokad kolasås. Vi inhandlade även Game of Thrones på blu-ray som vi tittade på till glassätandet.

 

Idag kommer rollspelsgänget för spel med extra mumsigt fika och tårta!