Julafton

Den 2012-12-27, kl 18:00:28
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Vi kom upp till Älvsbyn den 23 december och tyvärr var vi alla tre sjuka. Eli fick ju ögoninflammation dagen före och jag började känna mig förkyld och febrig. Micke hostade fortfarande men fick sen min förkylning också. Så typiskt att vi blir sjuka i juletider när man har längtat att få fara hem och fira med nära och kära.
 
På julafton for vi tre, min bror och mina föräldrar till mammas kusin Gunilla och firade jul med hennes familj. Massa godsaker och underbar mat och härligt sällskap. Vi spelade julklappsspelet och Micke den turbollen vann tre klappar. Gunillas shi-tzu Rosie tycker vi var knäppa som satt på golvet och kastade tärning så hon tog den i munnen 2 gånger. Tokhund! :) Eli satt också på golvet med sina rödsprängda ögon och gnagde på paket och snören. Trots att han var snorig och febrig så var han så mysig hela dagen och kvällen.
 
Eli fick en superfin tavla av mormor och morfar, ska visa den sen när jag får hem den hit, (Vi tog inte med oss allt tillbaka på tåget), en lilarandig body av sina kusiner Thilde o Stella, en grön muminbody och brio-clown av farmor och Fredrik och pengar av farfar.
 
Själv hade jag tydligen vart snäll också och fick en bok med fina virkmönster och ett seriealbum av Micke. Mamma hade budat hem perfekta förvaringsburkar för mjöl och socker till mig.

Ho-ho

Den 2012-12-27, kl 15:40:23
Filed in Virkning | Kommentarer: 1
 
Fick ett il och supervirkade som en tok en liten väska till en liten tjej. På baksidan gjorde jag ett T, som i Thilde, Elis 3-åriga kusin. Inget mönster den här gången, bara inspiration från andra färdiga väskor.

Sjuklingen

Den 2012-12-22, kl 21:58:00
Filed in Eli 06-12 mån | Kommentarer: 0
Eli är sjuk för första gången nu. Dubbelsidig ögoninflammation blossade upp igår och blev värre idag. Så vi gick till vårdcentralen och gjorde det snabbaste besöket jag vart med om. Efter 5-10 minuter var vi ute igen och gick mot sjukhuset för att hämta ut ögondroppar på apoteket. Skönt att ha det fixat innan vi tuffar norrut imorgon bitti.
 
För övrigt känns han lite varm och hostar ibland. Det värsta är ju ögonen, det ser så hemskt ut när de är svullna och alldeles igenkletade. Gladare blir han ju inte när man ska vara där och torka rent så att han faktiskt ska kunna öppna ögonen. Vi hoppas på snabb tillfriskning!

Lilla flodhästen

Den 2012-12-17, kl 00:15:22
Filed in Virkning | Kommentarer: 1
 
Den är mycket mindre än elefanten jag gjorde, vilket var rätt så skönt då denna gick mycket snabbare att göra!

Luggad

Den 2012-12-15, kl 21:34:55
Filed in Foto - Porträtt | Kommentarer: 0

Dubbeltandad

Den 2012-12-14, kl 21:12:31
Filed in Eli 06-12 mån , Vardagligt | Kommentarer: 0
Upptäckte nyss tand nr 2 i Elis mun. Två tänder på två veckor. Inte konstigt att han har sovit så oroligt i två nätter nu. Det skumma är att den har kommit upp lika mycket som ettan, men den var inte där för 2 dagar sen. Det är lättare sagt än gjort att se något i hans mun eftersom lilltungan alltid ska gömma allt. Så man får känna, och jag trodde det var ettan som hade kommit upp mer, men ikväll säger micke förvånat då Eli storskrattar - MEN han har ju två tänder!
Två föräldrar med koll. Öh...nä.
 
Själv var jag på väg hem från stan klockan 10 på förmiddagen. Hade en klipptid 8.45 hos fina Elina på WOW. Äntligen! Klippte mig senast i april så det var på tiden. Och nu ser det mycket tjockare ut också. Nu är det slitna längderna borta. Över 1 dm rykte och jag återvände till lugg. Några års uppehåll har det vart. En sned lugg. Det ska vara lätt att styla och inte behöva klippas varannan vecka. Dessutom får jag komma tillbaka och klippa luggen gratis en gång! Nice!
 
Nu känner jag mig sugen på att uppdatera lite FB-profilbilder och sånt så jag kanske riggar blixtrarna imorgon, eller tar ett porträtt ute.... beroende på väder och ljus.
 
Trevlig fredag på er!
 
Nu går jag och tar lite kladdkaka!

Ur min mobil

Den 2012-12-12, kl 22:27:25
Filed in Foto - Mobilbilder | Kommentarer: 0
 
Dynazty 8/12 -2012
 
 
Raubtier 8/12 2012
 
 
Sabaton 8/12 2012
 
Jag, Micke och Enika var på konsert på Idun. Huvudakten var Sabaton men Raubtier är för himla bra också. Dynazty var lite sisådär, men jag hoppas de utvecklas, den nya låten de körde var den bästa från dem. Så fortsätt i samma spår.
 
 
Mamma stickar och jag virkar. Till Eli såklart.
 
 
 
Hej mamma är du också vaken!!!???!!!???
Vad gööör du mamma???
 
Mamma: gnnsjkhfsal...5min till, snälla...
 
 
Upptaget!!

Stjärnor till min stjärngosse

Den 2012-12-07, kl 08:00:00
Filed in Kläder , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Kunde inte hålla mig när jag hittade dessa godingar på reasnurran. 50:- för den tunna tröjan och 75:- för myskoftan. Det fick bli i storlek 80, så vi får vänta ett tag innan Eli kan bära dem.
 
Det är ju bra att han växer allt långsammare så man kan använda kläderna måånga omgångar. Även om han inte har haft mycket kläder i varje storlek så tycker jag ändå att man inte hann använda allt tillräckligt mycket. 50-62 ser nästan oanvänt ut. Från str 68 har jag kastat nån body som har blivit för liten och som har matfläckar/bajsfläckar som inte går bort. En del tappar ju formen och blir typ sladdriga :P
 
Eli har ett par byxor i str 62 som han använder fortfarande. När han var mindre satt de ju under armhålorna på honom. Det är ett par blå velourbyxor, nu sitter de runt midjan, nääästan att det börjar bli små, men fortfarande funkar det!

Snöflingor

Den 2012-12-06, kl 20:55:00
Filed in Foto - Natur och utomhus | Kommentarer: 0
 
Att fånga snöflingor som yr omkring på andra sidan fönstret är lite knepigt. Hade vart lättare och roligare att fånga långsamt fallande snö utomhus istället! Med kameran alltså...

Borta några dagar

Den 2012-12-02, kl 21:52:23
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
 
Eeeehh...?
 

Igår kom vi hem från Tavelsjö efter att ha vart där sen i torsdagskväll. Skönt att komma iväg lite och se något annat än lägenheten. Eli var på bra humör alla dagar förutom på natten då han troligtvis hade mardrömmar om en av hundarna som hade skällt. Han blev lite rädd och hjärnan bearbetade det på natten. Så det blev mycket bärande och tröstande.
 
Idag har vi haft en innedag. Satan vad det snöar och yr omkring. Hoppas på uppehåll imorgon så man kan gå ut. Nu har ju kylan kommit på riktigt så jag hoppas Eli håller sig varm i vagnen nu. Vore bra om han kunde svara på frågan: Fryser du?
 
Eli somnade för ca 15 minuter sen och jag håller tummarna att det är för natten. Vi gjort framsteg i att vända tillbaka herrns dygn lite. Micke jobbar inatt så det blir bara Eli och jag i den stora sängen. Och kanske en katt eller två?