Renovering: steg 1

Den 2012-01-30, kl 14:32:10
Filed in Inredning | Kommentarer: 0Mistra spanar från sängramen som står på högkant

Just nu är det lite kaos i lägenheten. Möblerna från lillrummet och köket står i vardagsrummet. I sin tur står det mesta av möblerna från sovrummet i lillrummet. Vad händer? Jo mattläggaren är här och byter ut plastmattorna på golven. Så nu slipper vi suga fast med dammsugaren när det ska städas här hemma. Vi slipper även se den fula gula gamla plastmattan. Istället blir det en mörk grå plastmatta som har lite sten-känsla över sig. Helt klart en förbättring.

Nu återstår lite andra projekt i köket. Vilka, får ni veta när det händer. Det kommer bli superbra, var så säkra!

Biljakt

Den 2012-01-23, kl 21:16:25
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Idag har herr och fru Rönnholm farit runt på lite olika bilfirmor och nöjestittat på bilar. Vi ville mest ha en uppfattning om hur bilmodellerna ser ut i verkligheten. Det ligger ett bilinköp någonstans i framtiden, så lite kött på benen skadar inte.

Alltid intressant att se hur man blir bemött av säljarna. I regel vänder de sig först lite åt Mickes håll men inser sen snabbt att det är moi som är "bossen". Jag ställer i alla fall mest frågor och nickar och mmm:ar. Plus att det alltid är jag som provsitter förarsidan.

Vi tog en bil på en liten åktur också. Skitskoj ^_^
Man är ju van att antingen köra sin egen Toyota -89 eller jobbets Mercedes -10. Rätt stor skillnad alltså. Finns väl knappt någon bil som slår jobbbilen i körkänsla men å andra sidan är mååånga bättre än Toyotan.

Nåväl. Lite klokare blev vi nog. Vi vet rätt väl vad vi är ute efter i en bil. Sen får man väga saker för och emot, kika i plånboken och planera vidare för framtiden.

Någon har vuxit tror jag?

Den 2012-01-21, kl 15:44:27
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 1

 


Hoppla, här har det hänt grejer sen senaste bilderna! Inte konstigt med en viktökning på 4kg sen början av december, det är någon som har vuxit inne i magen. Fortsätt med det räkan!
Ett spretigt inlägg om att kläder påverkar bemötandet

Den 2012-01-19, kl 14:00:00
Filed in Tankar och Åsikter | Kommentarer: 0
Och så var det här med kläder.

Vi kommer att vara noga med vilka kläder vi väljer till våran bebis.

Var ska jag börja för att sätta ord på detta...?

Vi ville inte veta könet på ultraljudet på grund av förväntningar. För de kommer direkt så fort man vet om det blir en pojke eller flicka. Folk planerar ta mig tusan tapetval och färgkarta på garderoben utefter detta konstaterande. Varför? H*n lär inte bry sig om vilket.

Vi vill ha ett öppet sinne. Vi vill inte bli överösta med bebiskläder i rosa bara för att det var en tjej i magen. Vi vill utmana oss själva och våran omgivning att tänka lite längre.

Barn bemöts i allra högsta grad efter hur de ser ut. Flickan i rosa prinsessklänning och glitter kommer att få höra hur söt/fin hon är. Pojken med svarta t-shirten med batman på kommer att få höra hur tuff han ser ut.

Ett barn ska inte bedömmas eller bemötas efter sitt utseende. Jag vill själv inte bli bedömd eller kommenterad för mitt utseende eller det jag har på mig. Det blir jag ändå, nästan dagligen i ex mitt yrke.
- Men varför har du inte utsläppt hår som på kortet (taxilegget)? Det var mycket finare!
Jaha? Ursäkta men har jag bett om din åsikt?
- Men oj Gerda, nu får vi åka med en söt tös! Utbrister det trevliga pensionärsparet i ren reflex.

Borde jag bli glad över dessa kommentarer? Borde jag försöka få fler? Hur påverkar detta mig?
Jag som är 24 år och har fått upp ögonen för detta med könsroller?

Hur påverkar detta kommenterande ett barn på 1 år?

Så alla färger kommer att vara tillåtna. I stort sett alla typer av kläder också. Till båda könen. Opraktiska plagg väljs bort och plagg för BARN lyfts fram.

Varför ska det finnas bikinis för småtjejer eller klänningar med en söm under "bysten" som inte går att röra sig i? Visst vet ni att killkläder i storlek 130cl är större än tjejkläder i storlek 130cl? Vilka signaler sänder det ut?

Egentligen vill vi inte att vi/du ska bry dig om vad barnet har på sig. Intressera dig för personen istället. Tänk på vilka signaler du sänder ut med ditt språk. Begränsa inte. Det finns massvis med sätt att visa hur mycket vi uppskattar varandra utan att behöva kommentera det yttre.Barnmorskebesök 16/1-2012

Den 2012-01-18, kl 14:10:54
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0
I måndags var vi på besök på MVC. (vecka 24, (23+5))

Då fick vi för första gången höra bebis hjärtslag. Fina, stadiga slag som dunkade på i 150slag/min. Supermysigt att höra. ^_^

Magen klämdes och mättes också för första gången. Perfekta mått verkar den ha.

Nu har jag även fått järntabletter att ta varannan dag. Mitt järnvärde har sett mycket bra ut men nu har det sjunkit, vilket jag har märkt. Jag har varit oerhört sliten och ofokuserad under tidiga morgonjobbpass. Så nu får jag ta tabletter för att underhålla mina depåer.

BJD:s

Den 2012-01-13, kl 00:06:21
Filed in Prylar | Kommentarer: 0

Enikas grymt fina ball-jointed-doll, BJD. Den är ca 40 cm lång, riktigt läcker.
Skulle jag få föra mig att börja med denna grymt nördiga hobby så skulle jag beställa hem denna brud. 70 (!) cm hög är hon. Fast jag skulle inte ha kläderna på bilden. Sen skulle hon få stå bredvid min dataskärm och se imponerande ut. Någon dag då jag har 800$ som jag inte vet vad jag ska använda till. ^_^

Darth Malgus

Den 2012-01-12, kl 16:04:44
Filed in Foto - Övriga bilder | Kommentarer: 0


Mickes superonding från StarWars: The Old Republic, Collector's edition-boxen - Darth Malgus.
Lite synd att man inte får ha röda ljussablar om man spelar för rebubliken. Imperiet har reserverat den färgen :P

Lycka är...

Den 2012-01-08, kl 01:31:28
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
... när SR Vaken igår natt spelade upp min önskelåt och läste min motivering! =)

Rapportering: den tjugotredje veckan

Den 2012-01-08, kl 01:29:34
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0
  • Har jag dokumenterat min växande mage genom veckorna? Nope.
  • Har vi köpt något till räkan än? Nope.
  • Stressade över att vi inte har köpt något till räkan än? Nope.

  • Rör det sig i magen? Yapp.
  • Tycker jag tiden går fort? Yapp.

  • Börjat känna av foglossning? I think so.


Det känns så lustigt när man känner hur det rör sig i magen. Det är läckert när man ser hur magen darrar till av rörelserna. Bebis kan definitivt urskilja ljus/mörker, tal/tystnad. Drar man bort täcket i sängen för att titta efter hur det rör sig så slutar det på en gång. Ropar jag på Micke för att han ska komma och känna så slutar det också. Som om någon buse ligger och lyssnar där inne.

Om jag har gått mycket under en dag eller lyft tungt så börjar jag känns mig matt i ryggslutet. Ibland tar det i att ta ett steg om jag stått stilla, som att benen låser sig lite. När det känns så är det även svårt att vända mig i sängen, det hugger som i skinkan beroende på vilken ben jag lyfter. Micke fick putta på mig igår så jag kunde ligga på sidan. Haha.Mammabyxor for the win!

Den 2012-01-02, kl 14:39:07
Filed in Gravid med Eli | Kommentarer: 0

HM 399:-

Efter 21 veckor och 6 dagar har jag nu köpt två par byxor med plats för växande kula. Ett par jeans som synes ovan och ett par svarta mer kostymaktiga byxor för jobbet. Älskar den breda mudden som man kan dra upp till under boobisarna. Superskönt.