Sjalbäraren

Den 2012-06-24, kl 21:07:36
Filed in Foto - Porträtt | Kommentarer: 0

En till kisse

Den 2012-06-20, kl 23:06:30
Filed in Katterna | Kommentarer: 0
 
Ida
 

Det är snart rena djurparken här hemma. ^^ Vi har nu en tredje kisse som bor hos oss, men bara tills hennes husse och matte kommer hem från utlandet. Helt klart minst av de tre men också den som myser i knät mest. Jag brukar ha både Eli och Ida i famnen när det vankas mat för bebisen.
 
 
Vet inte hur gammal hon är, men skulle tippa max 20 veckor. Hon är van att vara enda katten hemma, så det blev spännande med två nya kattkompisar. Alesta är mycket skeptiskt och ignorerar mest den lilla. Mistra däremot är bästa lekkompisen tycker Ida. Mistra säger detsamma, tills hon inte vill leka mer fastän Ida vill.
 
 
 
 

Vad ser du?

Den 2012-06-13, kl 17:11:23
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 1

 

13 juni 2012: 5 veckor och 1 dag gammal

 

 

Eli fick träffa doktorn i måndags för att få sig en kroppslig genomgång och doktorn tyckte allt såg bara fint ut. Eli själv tyckte det var irriterande att bli klämd och vänd på sådär hux flux. Vågen visade på +545gram och han hade vuxit 1,5cm på två veckor.

Matchvikt den 11/6: 4900gram. Längd: 56,5cm.

 

Jag passade på att gå upp på MVC och bokade en tid med min underbara barnmorska för efterkontroll om några veckor. Fick en lång kram av henne, hon hade ju sett i min journal hur det hade gått. Hon följde även med ner och träffade Eli och Micke. Längtar nästan att träffa henne i juli och prata om allt. Hon är verkligen en klippa, klok och stöttande!

 

Idag har vi vart på Enikas skolavslutning. Riktigt härligt väder ute, perfekt start på sommarlovet. Åh vad jag saknar sommarlovskänslan. Tur man får uppleva skolavslutningar genom andra ^^

 

Ett återbesök på NUS har jag också hunnit med idag. Min andra mjölkstockning har gett med sig sen förra besöket förra veckan. Jag hade en knöl som upptog 1/3 av bröstet. Isch. Det har vart så mycket kring amningen/pumpningen under de här fem veckorna, så jag har knappt hunnit njuta. Så jag har tagit beslutet att helt gå över till ersättning. Så nu ska jag börja trappa ner med pumpningen. Och det känns så jävla bra. Glad mamma = Glad Eli

 


Eli, fyra veckor

Den 2012-06-05, kl 12:01:50
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 1
Idag blir Eli fyra veckor gammal. På fredag blir han en månad. Jag både sörjer för att han blir äldre och större, samtidigt som det är så spännande att han utvecklas.

Han största intressen just nu är att äta, bajsa, sova, mysa och skrika. Gärna äter och skiter han samtidigt. Haha. Brukar bli svårt att komma ihåg att andas då, så han flåsar en del emellanåt. Han äter var 3-4 timme, dygnet runt.

Han har en period varje dag då han blir kinkig och inget duger. Otroligt övertrött efter att ha hållt igång i flera timmar, så till slut däckar han efter ett sista vrål. :)

Mer och mer vaken i blicken blir han. Det är kul att se sig omkring, och han är stark i nacken. Magläge är jätteskojigt, liksom att bada badkar med pappan eller att åka bärsjal med honom.


Mammans status fyra veckor efter snittet:

Ärret ser fint ut. En tunn röd 20cm lång rand längs bikinilinjen. Magen är som en liten randig degklump och mycket mindre än vad jag trodde den skulle vara. Jag tar det lugnt med att lyfta, speciellt från marken. En månad till, sen är det grönt att leva som vanligt.

Det känns för övrigt underbart att kunna gå på promenader utan att känna av foglossning. Nu kan man gå med lite fart och inte vara helt knäckt i kroppen på kvällen.

Hormonerna har lugnat ner sig och jag blir alltmer trygg, säker och harmonisk i mitt föräldraskap.