Ansiktsuttryck

Den 2012-11-26, kl 20:36:04
Filed in Eli 06-12 mån , Katterna , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
 
Det är så trist att det börjar bli mörkt! Plus att det är väldigt få timmar man kan ta bra inomhusbilder. Jag fotar nästan aldrig med blixt så det är bara att skruva upp ISO och ha långsam slutartid och stor bländare men det kräver också att motivet inte rör sig så mycket...jo just det.
 
Två ansikten Eli gör väldigt ofta. 1. Suger in underläppen och brummar och spottar. 2. Tungspetsen kikar ut hela tiden.
 
Igår somnade herrn för natten efter klockan ett. 01 alltså. Han var inte gnällig eller så, bara... pigg. Men han vaknade 10 så vi håller tummarna för att det inte bli lika sent ikväll. Imorgon blir det väckning kanske halv tio, vare sig han vill eller inte. Micke är ledig så vi kanske tar oss ner på schtaaan imorgon.
 
 
Och sötMistra

Sömntider

Den 2012-11-24, kl 17:18:03
Filed in Eli 06-12 mån , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Pappa glömde kameran här så jag passar på att ta lite bilder med den så det inte var helt förgäves att han glömde den. :)
 
Som jag berättade tidigare så har all egentid typ försvunnit då Eli somnar ca 22-23 på kvällarna. Det positiva är ju att han sover till 8-10 (idag halv elva) så man får sova ut någorlunda. (Han äter fortfarande 1-3 flaskor per natt) Men vi skulle gärna vilja vrida tillbaka det där så han somnar 19-20 istället. Vi får väl försöka väcka honom lite tidigare på morgonen, lite tidigare varje gång.
 
Har inte sovit en hel natt på snart 7 månader. Jag alltså. Inte Eli heller i och för sig... Under graviditeten sov jag som en klubbad säl med max 1 avbrott för kisspaus. Jaja, snart så får man väl tillslut dra upp en tonårsEli ur sängen ändå så...

Från den ljusa sidan

Den 2012-11-24, kl 13:23:12
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Upptäckte att när man har tappat typ 1/3 av sitt hår så går det myycket snabbare att locka det som är kvar...
 

 
Och Mistra den lilla linslusen... såg först senare i mobilen att hon kikade fram. Ja hon undrade väl vad tusan matte höll på med.

Lite gott och blandat

Den 2012-11-21, kl 22:45:39
Filed in Eli 06-12 mån , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Nyvaken och glad
 

Eli drar sig fram över golvet för fullt numera, han filar på sin teknik men har inte lyckats krypa med knäna än. Vi har börjat fasa över till str 74 i kläder nu. Stora 68:or funkar än, men str 74 är inte så stort på honom som jag trodde. När man håller upp kläderna tänker man, jisses detta kommer han drukna i men så sitter det som ett smäck. Mitt ögonmått hänger inte med i hans utveckling.
 
Igår var jag på bio med Linda och hennes vän Maria. Vi såg... Breaking Dawn. Jag är verkligen smygförtjust i böckerna och filmerna. Är väl medveten om att Twilight-vampyrerna inte följer mallen för hur klassisk vampyr ska vara. De visar helt klart fler fördelar än nackdelar med att vara vampyr. Men men. Det var en sådan där film som hela publiken skrattar till, drar efter andan eller pustar ut till tillsammans. Och snyftar. Jag tyckte den var bra och filmsviten fick ett bra slut.
 
Idag har vi haft en innedag och tagit det lugnt, surrat med Simon som var hit ikväll en sväng. Jag har snaaart avslutat mitt senaste virkprojekt. Blev inte alls som jag tänkte mig från början så jag slopade den idén och gick på känsla. Behöver annat garn för ursprungsplanerna...
 
 
 
 

Doppa huvudet

Den 2012-11-16, kl 11:17:00
Filed in Eli 06-12 mån , Filmat | Kommentarer: 1
 
Eli visar sina badkunskaper han har fått från babysimmet. Vi har ju övat på olika steg innan vi till slut har doppat honom. Micke säger - Nu blir det blött, som ett kommando för att Eli ska bli beredd och hålla andan. Riktigt läckert tycker jag.
 
På Youtube kan man välja att ens klipp ska vara olistat vilket innebär att det inte går att söka på detta klipp men har man länken till det så kan man se det. Perfekt!

En elefant

Den 2012-11-14, kl 13:32:50
Filed in Virkning | Kommentarer: 1
 
Efter några veckor är den nu färdig, den lilla elefanten. Jag hade gjort typ typ 75% färdigt när Eli bestämde sig för att inte somna klockan 18-19 längre. Den senaste 1½ veckan har han tagit en powernap den tiden och sen hållt igång till typ 22. Vips så försvann egentid och tid att hålla på med virkprojekt. Fördelen är ju att han har tagit morgon klockan halv nio och inte klockan sex.
 
Mönstret kommer från http://josiethedesigner.blogspot.se/ och jag har använt Tilda-garn, virknål 3 och säkerhetsögon 6mm.
 
Nu får jag börja på nästa projekt som det har kliat i mina fingrar att tjuvstarta med, men jag har hållt mig och gjort färdigt elefanten först.

Snart tändas tusen juleljus

Den 2012-11-08, kl 23:33:46
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
I år blir det julmys uppe i Älvsbyn, hela familjen ska upp, till och med kissarna. Tågbiljetterna var snorbilliga, vilket var väldigt förvånande, men välkommet!
 
På min sida har vi i år bestämt oss för att inte köpa julklappar mellan oss vuxna. Däremot ska vi prova köra julklappsspelet, alltså att man köper en eller flera klappar för en totalsumma typ 100kr och sen slår man tärning om de inslagna paketen. Ska bli riktigt roligt!
 
Till Eli vill vi hålla julklapparna på ett minimun. Han får väl någon enstaka av oss, men annars så får ni som är sugna gärna vänta till nästa jul, eller tills han fyller ett år åtminstone. Är ni nu otroligt sugna så får ni ju självklart ge, men han kommer ändå bara att vara 7½ månad gammal. Han kommer att uppskatta presentpappret mer ;)

Eli's första 6 månader

Den 2012-11-08, kl 11:19:19
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 1
 
Grattis lillkillen nu är du ett halvt år gammal! Mamma och pappa älskar dig!

Lillebror

Den 2012-11-07, kl 22:21:38
Filed in Foto - Porträtt | Kommentarer: 0
 
Emil tyckte jag skulle ta lite bilder på honom när han för en gångs skull hade kostym på sig. Javisst kunde jag det.

Framsteg!

Den 2012-11-06, kl 19:16:57
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 0
 
Igår började Eli dra sig framåt på golvet. I helgen såg vi att det var något på gång och mycket riktigt, igår hände det. Snurra runt har han kunnat en längre tid men han har inte lyckats ta sig framåt ellet bakåt. Så nu får vi ha extra koll på vad som ligger och skräpar på golvet. Snart blir det fullt fart på den lilla kroppen!
 
Idag var det sista föräldragruppträffen och den var förlagd till Ålidhems bibliotek där vi fick lyssna på lite fakta om barns språkutveckling.

i själens glada pilgrimssång

Den 2012-11-05, kl 21:47:27
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Den 2 november tog vi avsked av morfar <3