Mina två hjärtan

Den 2012-10-31, kl 23:04:55
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1

Alesta visar

Den 2012-10-28, kl 10:00:00
Filed in Katterna | Kommentarer: 0
 
 
Hur kan man sitta i en barnstol? Alesta visar 4 olika poser.
 
Om någon undrar hur man uttalar vår katts namn så är det typ [allässta]
 
 

Det där med likheten

Den 2012-10-27, kl 21:16:22
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 2
 
Mamma, visst är Eli gode lik mig här?

Hårfager

Den 2012-10-25, kl 13:00:00
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 1

Elis hår har börjat växa ut igen. Han var ju gode mörk och långhårig då han föddes, men sen nöttes det ner lite. Det blev inga kala fläckar men definitivt tunnare. Han har en virvel bak på huvudet som är över en decimeter lång, den har överlevt hela tiden. Lite längre hår i nacken och många vilda långa strån lite här och där. Nu verkar det som han börjar få lite lugg, håret på huvudet har verkligen börjat växa på allvar.

Höstens måsten!

Den 2012-10-24, kl 22:47:00
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Så mycket serier, så lite tid... På hösten är det verkligen säsongspremiärer på alla ens favoritserier.
 
 
Downton Abbey, tredje säsongen
 
 
Vampire Diaries, säsong 4
 
 
The Walking Dead, säsong 3
 
 
Boardwalk Empire, säsong 3
 
 
Vi plöjer även The Wire just nu, och Micke tycker jag ska se Breaking Bad och Sons of Anarchy. Men mest av längtar jag till 31 mars 2013, för då kommer säsong 3 av :
 
 

Stå på små fötter

Den 2012-10-23, kl 09:00:00
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 0
 
 
Stå på bänken. Stå på golvet. När man är liten får man göra lite som man vill. I finaste mockasinerna från mormor.

Ninjan!

Den 2012-10-22, kl 22:32:25
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 1
Vägning, mätning och läkarundersökning stod på schemat idag för Eli. Och vaccination, som vi helt hade glömt. Men men, det var bara att göra som förra gången och det blev lite gråt vid sticket men det var snabbt glömt.
 
Eli fick fullt godkänt av läkaren. Nu vid 5½månad väger lilleman 7325gram och mäter 67,5cm ö.h. (senaste gången vid 3mån. var han 6315gram tung och 63cm lång)
 
 
 
Sen två dagar tillbaka har Eli börjat halvsitta upp i vagnen. Det gillas, för då kan man spana på allt! Så nu är det sittdelen som gäller och hårdliften får stanna hemma.

Mamman ute på vift

Den 2012-10-20, kl 21:06:44
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Lämnade Eli hemma med Micke för att själv kunna fara ner på stan en snabbis. Dagens uppdrag var att handla garn! Efter att ha läst flera amigurumi-bloggar så har jag noterat att det är Thildagarn från Svarta Fåret som är mest poppis. Så jag stod där på Hemflit och hade beslutsångest över vilka färger jag skulle välja till nästa projekt. Till slut blev det ett härligt petrolgrönt och ett ljustgrått nystan.
 
På Bokia handlade jag fler fotofickor. Gjorde en framkallningsbeställning på typ 1/4 av alla bilder som jag har att beställa. Så nu har nästan alla foton från 2011 åkt in i albumet. Bara bröllopsbilderna fattas från det året. Ska senare ta tag i 2012... Tyvärr verkade det inte finnas svarta 4x4 fotofickor så jag tog transparenta.
Bilderna till Elis namnfestalbum är också på plats nu! Så nu är ser man vem som har skrivit vilken hälsning till honom.
 
På Nicole köpte jag vinröda fodrade leggings och fick en goodie-bag. Håhåhå. Ett iphone skal och ringar. Nån som vill ha skalet? Jag kommer ändå aldrig få användning för det.

En fredag i oktober

Den 2012-10-19, kl 20:40:32
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Trist höstväder är det allt. Rätt så ruskigt och regnigt har det vart i flera dagar. Idag tog jag mig ut med en sovande Eli och gick på powerwalk med barnvagn. Riktigt skönt var det att få svettas lite. Går en slinga som bland annat innefattar en kortare skogssträcka med fin grusväg. Mitt i skogen i en lätt uppförsbacke utbrister jag - Aj fan! och lägger handen ena skinkan. Verkar vara foglossningen som spökar till ibland. Hade nästan glömt hur det kändes...
 
Har hittat en app till mobilen som mäter tid och sträcka som man går. Dock verkar den inte vilja samarbeta med min mobil. För i slutet av promenaden då jag tar upp mobilen så har den startat om sig av sig själv. *ARRRGHH* När man startar appen igen så kan den fylla i tiden som har försvunnit men inte sträckan till fullo. Så jag har inte, jag repeterar INTE gått 1.3 kilometer på en timma!
 
Möjligtvis om jag kröp fram eller gick myrsteg... >.<

Eli + 1

Den 2012-10-19, kl 10:00:00
Filed in Katterna , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Eli + Mistra
 
 
Eli + Alesta
 
 
Eli + Simon

Elis håriga storasystrar

Den 2012-10-19, kl 00:10:33
Filed in Katterna | Kommentarer: 0
 
Mistra godkänner min renbäddning av sängen. Nyligen torktumlade täcken är varma och mysiga
 
 
Alesta myser i Elis säng efter att han har klivit upp för dagen
 
 
Micke skulle ta kort på tiggarna men då jag skulle få dem att titta på Micke så råkade jag göra mitt lockljud för mat = de tittar på mig då kortet knäpps... duh...
(Observea katternas diskhög på golvet, vilka slarvmajjor va?)

Kanske bäst att stänga av?

Den 2012-10-17, kl 23:02:00
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Varför visas Grey's Anatomy på morgonen? Är det för att jag ska ligga i soffan och böla med en sovande Eli vid min sida? Vet inte vilken säsong det var men just nu handlar det om Izzie som är sjuk i cancer, och så fick hon gifta sig och så.. och så... bölade jag en massa.
 
Förra veckan var det Masterchef USA. Helt oväntat när en av deltagarna blev utröstad men plötsligt fick ett kanonjobberbjudande av en utav domarna, då rann det några tårar. Och jag var inte ensam om att bli känslosam såg jag på Facebook senare.
 
Nu ikväll såg jag senaste avsnittet på trejde säsongen av Downton Abbey. Avsnitt fem. Oj så känslosamt det var. Vill inte avslöja något men det kändes i hjärtat. Ni förstår nog när/om ni ser det.
 
Och imorgon kommer jag att ligga i soffan igen kl 9.30 med Grey's påslaget. Kanske borde ställa fram lite näsdukar?
 

Min relativt nya hobby

Den 2012-10-17, kl 14:10:00
Filed in Virkning | Kommentarer: 0
När jag var gravid och hade massa tid över (har glömt hur det känns), så började jag virka. Har tidigare gjort försök och frågat mamma om hon kunde visa, men jag fastnade aldrig för det ändå. Men nån gång i våras snubblade jag över så kallade amigurumis och det började klia i fingrarna. Nu jäklar, tänke jag!
 
Amigurimis betyder typ virkade/stickade mjuka djur/figurer på japanska. Så med hjälp av:                                            
 
(Draken på bilden har jag gjort en röd version av)
 
och Youtube så satte jag igång. YouTube är verkligen en källa till kunskap! Nu är jag helt fast och letar ständigt nya figurer att tillverka. För mig är det avkoppling framför tvn när Eli har somnat. Jag hintade tidigare på Facebook om en av mina senaste filurer, men jag väntar på en beställning ögon som jag ska sätta dit först innan ni får se. Tror Eli kommer att ha en armé av amigurumis att leka med längre fram.
 
 

Välkommen in igen!

Den 2012-10-16, kl 21:01:27
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Sen Eli föddes har jag funderat om jag skulle ta och lösenordsskydda bloggen. Jag skriver till stor del för mig själv men även för familj och vänner jag inte träffar så ofta. Så det känns tryggt att ha någorlunda koll på vem som är in och kikar, för när man har en öppen blogg kan ju verkligen vem som helst hitta en.
 
Jag vill ju jättegärna skriva om Eli och hans utveckling och posta bilder på honom men då han inte själv kan välja att säga nej så måste jag behandla hans person med respekt. På Facebook så reglerar man ju vilka som kan se ens status och profilsida osv. Nu blir det likadant här.
 
Med det sagt så Välkomnar jag dig in igen!
 
Vi får väl se om jag skriver mer än vanligt eller om det rullar på i min vanliga takt, men nu känns det i alla fall tryggare! :)

Lösenordsskydd

Den 2012-10-15, kl 15:34:43
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Hej alla glada läsare!
 
Jag kommer att lösenordsskydda bloggen väldigt snart. Skriv till mig på Facebook, ring, sms:a eller maila mig om du vill fortsätta läsa.
 
Kramar till er!

Badutveckling

Den 2012-10-09, kl 20:20:48
Filed in Eli 0-6 mån | Kommentarer: 0

I badet 28maj, 10 dagar gammal 

 
 27juli, 2månader och 19dagar
 
 
 
 9 oktober, 5 månader och 1 dag 
 
 
Är det verkligen samma bebis? När blev han så stor? Ja Sara, antagligen har han vuxit under sina fem månader. Jo jag vet! Men ändå!

(Kanel)bulle i magen

Den 2012-10-04, kl 22:02:17
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
 
 
Kunde inte låta bli när hela Ålidhems centrum luktade nygräddad kanelbulle! Självklart valde jag ut två stycken med mycket strösocker på. Fint att det var rosa socker också, då det är oktober månad - Rosa Bandetmånad.
Som ni ser så hann jag börja mumsa i mig bullen innan jag kom på, AHA - borde ta en bild. Hehe...
 
Många nya ansikten på ÖF idag. Träffade en mamma som blev akutsnittad samma dag som mig, vilket var skoj. (Att träffa henne, inte att hon blev snittad, men det fattade ni va?) Varje torsdag så brukar det vara nån liten aktivitet man kan göra. Myspyssla alltså. Idag fick man göra ett tryck på en haklapp om man var sugen, vilket jag var, men nån var lite trött just då.
 
Ikväll har jag sett på Hela Sverige bakar, och nu ska jag se när deltagarna svettas i Masterchef USA!

Onsdagskväll

Den 2012-10-03, kl 22:56:23
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Ikväll blev det rollspel tillsammans med Enika och Simon, jag var inte med förra veckan då jag var hemma så det var första gången på flera månader. Oj vad tiden springer iväg. Eli skötte sig riktigt bra ikväll, vilket var väldigt skönt så att ingen av oss var tvungen att söva en skrikig bebis. I början av spelpasset satt han nöjt i mitt knä och gurglade samtidigt som Micke pratade. Sötfis.
 
Sen somnade han med bara lite gnäll i min famn och sover fortfarande gott.
 
Jo, Eli vände sig från mage till rygg två gånger idag. Det var kanske inte meningen till 100%, men det är på gång minsann. Kul!
 
Snart blir det sängen, skriver jag i alla fall. Sen får vi se om jag har vett nog att lägga mig i rimlig tid ändå... >.<

En nackdel

Den 2012-10-03, kl 15:17:05
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
 
En nackdel men att Eli har börjat bli så rörlig är denna: Försök byta bajsblöja på en snurrande spänd unge!
 
Otroligt hur stark den lilla kroppen är. Det är som ingen idé att försöka bryta tillbaka honom, man får vackert vänta till han slappnar av och snabbt som fan göra bytet.
 
Ute har det verkligen var superhärligt väder idag. Soligt och nästan klar himmel. Inväntade trötta ögon på lilleman och stuvade ner honom i vagnen och tänkte att jag promenerar så länge han sover. En och en halv timme senare: - MEN VAKNA DÅ? Typ. Nä nu går jag hem i alla fall...
 
Imorgon ska vi banne mig till Öppna Förskolan, var ju hemma på byn förra veckan så det känns som det var länge sen sist (bara två veckor ;p).

Somna i famnen

Den 2012-10-01, kl 21:36:16
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0

 
Eli har de senaste dagarna hittat en ny insomningsställning. Han har vanligtvist ett himla humör när han inser att han är trött och ska sova. Nåde den som lutar honom för mycket bakåt! Ofta somnar han till slut av ren utmattning. Väldigt påfrestande då 70% av alla gånger han ska sova slutar i mycket skrik. Men nu har han kommit på att det är mysigt att halvligga i famnen och slappa och somna med bara tutten eller under tiden han äter. Det gillas av päronen! Vi hoppas trenden håller i sig!
 
Imorgon hoppas vi på att vara lite mer sociala då åtminstone min egen förkylning är borta. Eli verkar ha klarat sig,