Populärt val

Den 2013-08-31, kl 19:51:15
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
 
 
I fredags var jag på infoträff angående utbildningen. Vi fick träffa våra lärare som vi ska ha i de olika kurserna under utbildningen. Alla kurser gicks igenom så nu har vi ett tydligare bild över hur programmet ser ut. Programmet är nästan rykande nytt, startade 2008 och i år slog de ett rekord i antal sökande och antagna. De har gjort ett överintag i år för att få in fler på utbildningen. Över 1200 sökande, berättade ansvariga för programmet. Häftigt! 
 
I Västerbotten skriker dom efter fler utbildade och 1/3 av dagens styrka i Sverige kommer att gå i pension fram till 2020. Arbetsmarknaden ser minst sagt ljus ut. Ser fram emot att få titulera mig "Vårdadministratör" om 2 år. 

Jag och Mad Men

Den 2013-08-20, kl 00:05:38
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
Har börjat titta på Mad Men på Netflix. Ja, jag är väl hopplöst sent ute men nu har jag sett två säsonger under lika många veckor. För någonting måste man ju göra när maken jobbar natt. Detta är ingen serie jag får honom att titta på tillsammans med mig. Det är drama. DRAMA. Sånt som Sara gillar, lite Downton Abbey, ingen action med andra ord. Man skulle nästan kunna säga att Downton Abbey har mer action i sig än Mad Men. 
 
En annan serie som vi tittar på tillsammans är Dollhouse. Där är det fart vill jag lova. Kan jag varmt rekommendera! Speciellt om ni gillar Joss Whedon sen tidigare och science fiction. Den är mycket tänkvärd.
 
Micke jobbar 11 dagar på raken nu, natt hela veckan ut så någonting måste man ju roa sig med. Trist att vara själv...
 
 
 
... men jag har ju alltid Don Draper. 
 

Klättraren

Den 2013-08-17, kl 21:34:00
Filed in Eli 12-18 mån | Kommentarer: 0
 
Lillkillen som har lärt sig att klättra upp på borden på balkongen, därav min hand som håller fast honom på bilden för säkerthetsskull. Står man och diskar och hör någon påkalla uppmärksamhet, en vänder sig om och ser ungen stå och stråla av nöjdhet på lillbordet därute. Att vara på Busplaneten satte tydligen igång en del idéer hos Eli. Bara att vara på sin vakt ^_^
 
Micael var tydligen mästerklättraren som barn... hoppas Eli brås på sin fega mamma.

Nedräkning

Den 2013-08-15, kl 20:15:26
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
15 augusti idag, snart september alltså. Det är både trist och skönt att sommaren är slut. Värmen kunde gärna få stanna, nog för att hösten kan vara vacker, men vinterna är alltför mörk och kall. Skönt för att det ska bli skönt att få in lite rutiner och flyt i vardagen. Vi har mycket spännande att se fram emot!
 
26 augusti -  Eli börjar sin inskolning på förskolan. Mjukstartar med en och en halv timme första dagen med info och möten med pedagogerna. Andra dagen ska vi stanna från frukost till lunch. Det är det vi vet i dagsläget. Min stora lille kille. <3
 
2 september -  Jag börjar plugga igen! 30 augusti har vi en dags information om utbildningen men den andra så drar det igång. Ser det som en fördel att ha barn denna gång. Effektiv kommer att vara mitt andra namn. 
 
1 oktober - Då flyttar vi! Härliga tider! Hippsvipps så hade vi landat en FEMMA på Tomtebo. Så hela september kommer att vara en packa/rensa/städa- månad. Längtar till nästa sommar då vi kommer att ha sjö och strand några hundra meter bort. Andra våningen, med HISS, tjohoo. Och hör här, möjlighet till tvättmaskin och diskmaskin i läggan. *svimmar lite* Och Elis storasyrra bor bara 500 meter bort, fast nu får hon ju ett helt eget rum hos oss. Mamman får ett kontor/syrum, yes. ;) Ja Eli får ju ett eget rumt också, längtar efter att få inreda det rummet. Ja alla rum, för här lär vi ju bo länge så lite krut kan man ju lägga ner nu på det.
 
Starka armar och/eller städhjälp mottages varmt! Vi bjuder på klassisk flyttpizza ;) Man kanske borde skapa ett FB-event, höhö?
 
 

Familjebild

Den 2013-08-03, kl 23:19:20
Filed in Eli 12-18 mån , Foto - Porträtt | Kommentarer: 0
 
 

Sytt till vagnen

Den 2013-08-03, kl 11:35:07
Filed in Sara syr | Kommentarer: 3
 
 
Tadaa! Igårkväll blev den klar, efter inköp av mer tråd: Sittdynan! Lite mjukare för rumpan med 2 cm tjock dyna. Svart tyg med vita stjärnor på både sittdyna och axelremsskydden. Skydden är stoppade med lite vadd så de är mjuka.
 
Är nöjd över vad jag åstakommit och jag vet att nästa gång blir det ännu bättre! En lär då känna sin symaskin må jag säga. Pressar den hårt och en del svordomar över egna misstag flyger ur munnen under arbetets gång. Skriver upp vad jag ska tänka på till nästa gång på mönsterpappret.
 
Vad ska jag göra nuuu då? 

Eli med lite mindre hår

Den 2013-08-02, kl 11:51:49
Filed in Eli 12-18 mån | Kommentarer: 2
 
 
Iiiih, ingen återvändo. Lockarna är borta. Kort på sidorna och långt uppepå. Vi provar och finjusterar eftersom. Eli är obrydd. Lite svalare om huvudet är ju inte helt fel. Punkungen. Lill-Jedi. Lite tapetklister i håret som pappan hade back in the days kanske? Njeee... 
 
Han har ändå kvar mer hår jämfört med många. Ögonen och ansiktsdragen blev mer tydliga efter rakningen.
 
Gounge! <3
 

Små kvällsprojekt

Den 2013-08-01, kl 22:58:00
Filed in Sara syr , Virkning | Kommentarer: 1
Under kvällarna efter Eli har somnat har jag som blivit besatt av att hålla på med något. Speciellt om Micke jobbar. Jag vill som få något gjort och inte bara glo på tv eller dator. Får någon vecka sen sydde jag två linnen till Eli utav två av mina gamla troget använda GinaTricot linnen. 
 
Åh just det, tidigare blev det även en gardinkappa och två kuddfodral till lilla rummet.
 
Mitt senaste projekt heter "Pimp my Race" (bestämde jag nu, höhö). Alltså Elis vagn. Har sytt ett par skydd till selen så det inte skaver mot huden. Första försöket utan mönster. Fyller sin funktion men nästa par (i framtiden) blir nog myche bättre!
 
Nu till att sy en sittdyna i likadant tyg. Superbra! Har sytt tyget till dynan och trätt på det. Nöjd! Men tråden är slut. Svordom. Ofrivillig paus i arbetet. Går och köper ny tråd imorgon.
 
Imorgon kanske även ett par garner som jag beställt anländer. Ska virka en fuskpolo i mjukaste baby merino ull till Eli. Känns bra att hålla fingrarna sysselsatta  :)