Det som började så bra

Den 2013-12-17, kl 23:12:58
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
I år ska vi inte börja med allt i sista sekund, sa jag för mig själv och tänkte först och främst på julklappsinhandlingen. Tidigt var det nästan spikat vad som skulle köpas. Sen blev vi sjuka.
 
Första lördagen i december får Eli magsjuka. NEJ! *#&%"#*  Men det var bara under natten, sen var Eli i stort sett som vanlig under dagen, lite dålig aptit kanske men inte mer än så. Åh så skönt och vi vuxna klarade oss. Haha, tji fick jag. Natten till onsdagen knorrade magen till och sen var det skytteltrafik mellan sängen och toaletten för egen del. Micke jobbade natt. Magsjuk och själv med Eli, mitt mardrömsscenario. Tur i oturen var väl ändå att det var natt och Eli sov. Ja förutom när han väktes av mitt springande och av mina ljud på toaletten. 
 
Jaha där försvann tanken på att ta tåget upp till Älvsbyn kommande helg, tänkte jag direkt. Förutom att jag var ett vrak under onsdagen så hade magen lugnat ner sig och det var fortsatt återhämtning och på fredag kändes det så pass bra att jag och Eli tuffade hemåt. Mysig helg med familjen. 
 
Lördag morgon vaknade dock Eli med ögoninflammation på ena ögat. Repris från ifjol då han också fick det strax före jul. Så han har vart hemma från förskolan mån-tis. Imorgon ska han förhoppningsvis få gå.
 
Och nu är det mindre än en vecka kvar innan julafton... Jag känner mig inte stressad men det försvann ju en hel vecka bara hux flux. Typiskt.

Utvecklingssamtal

Den 2013-12-02, kl 22:46:00
Filed in Eli 18-24 mån , Vardagligt | Kommentarer: 0
Förra veckan var jag på mitt första utvecklingssamtal som inte gällde mig själv. Det kändes lite speciellt att få delta i egenskap av förälder. Eli var inte med under samtalet utan fick vara kvar på avdelningen under tiden. 
 
Fick se bilder och filminspelningar från Elis tid på förskolan. Superkul att få se honom in action! Min och Mickes bild av Eli stämnde bra överrens med pedagogernas bild av honom. Det var spännande att höra E berätta om hur Eli fungerar med de andra barnen och vad pedagogerna utmanar honom med. När jag återberättade samtalet för Micke så konstaterade han att Eli är som Micke var när han var barn. 
 
 
Ett 18-månaders förskolebarn