Borta i helgen

Den 2013-02-21, kl 21:25:03
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Imorgon blir det upp tidigt för att ta sig till tåget som gåt 06.50. Urk. Jag och Eli ska ut på vift den här helgen också, men nu drar vi 30 mil norrut istället. Så det blir upp och göra sig själv i ordning och förhoppningsvis bara halvväcka Eli och ta på han det nödvändiga och sjala upp honom. Han får frukost på tåget, eller på station ifall det är försenat. Vilket det säkert är.
Senast vi åkte upp så såg jag på SJ:s info att det var försenat redan i Stockholm, typ 3-4 timmar. Dubbelkollade tidigt på morgonen och det var fortfarande sent. Sen dubbelcheckade jag nån timme senare och hoppla, då hade dom kört ikapp fort som satan. Hals över huvud iväg till bussen och halvjogga från Vasaplan till station. Stånk och flås. Tur inget tåg. Men vad händer, jo vi får vänta på station över en timme ändå. Och sen på tåget blev det fler förseningar så kom fram 3-4timmar efter ankomsttid ändå.
 
Men vi hoppas att det är i tid imorgon :)
 
Har köpt ett par mumsiga fruktsmoothies till Eli. Provköpte även gröt på burk som frukost och sen så har jag ersättning. Så svälta lär han ju inte göra.
 
Trevlig helg allihopa!

Tjänar XP

Den 2013-02-19, kl 20:46:43
Filed in Eli 06-12 mån , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Eli finslipar pincettgreppet. De är ena små busar de där ärtorna. Idag fick jag även prova med makaroner och de var ännu värre. Hala rackare!
 
Det är så fascinerade att se hur han utvecklas just nu. Han har ju sen ett tag sen gått längs möbler och blir allt skickligare. Han börjar få koll på sin egen kropp. Ställer sig upp och sätter sig ner femtioelva gånger. Står och sviktar med knäna, känner gunget. Håller i sig med en hand och kliar sig på magen med den andra. Kryper i fram till nått och sätter sig upp på rumpan och pillar med nån leksak. Han kryper nu även på knäna och inte bara som en soldat som ålar sig på marken. Combatstyle.
 
Nu känns det som att vilken dag som helst så släpper han taget och tar sina första fria steg.

Tillbaka i stan

Den 2013-02-18, kl 16:12:27
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
Eli och jag spenderade helgen hos farmor/svärmor i Tavelsjö. Vi har bara tagit det lugnt och myst och umgåtts. Sett på Melodifestivalen och filmer och tryckt socker... jag alltså. Man får passa på att se filmer som inte Micke vill se när vi är där ute och ska välja film gemensamt. Jag skojar inte när jag säger att det finns hyllmeter med film att välja på. Som en dröm, haha. Så jag passade på att se Rock of Ages (M burkar inte vara pepp på musikal och 80-tal. Nog för att han gillar rock men ändå) och Taken 2.
 
Eli var på gott humör hela helgen och kröp omkring och gick längs med möbler och utforskade. Han klarade några trappsteg i trappen också, med mammas händer alldeles bakom ryggen beredda att fånga upp honom.

Det är någon som saknas

Den 2013-02-12, kl 23:26:00
Filed in Katterna | Kommentarer: 1
Alesta, Alesta, vackra, ståtliga underbara Alesta. Det gick så fort, så fort. Vi hann inte med och nu finns du inte bland oss längre. Det gör ont i hjärtat.
 

Så skrev jag på Facebook under kvällen på söndagen. Lördagkväll blev våran katt Alesta märkbart dålig, kl. 10 på söndag var vi hos veterinären och sen på söndag eftermiddag var hon död. Troligtvis en eller flera proppar och det fanns egentligen ingenting vi kunde göra. Det känns tungt, vi hade gärna haft henne längre hos oss. Nu blev hon inte ens 2 år.
 
Det är märkligt hur tomt det kan kännas här hemma nu när hon är borta. Som innekatt med mycket personlighet tog hon ändå sin plats. Hade sina rutiner. Jag vänder mig om eller tittar automatiskt upp när jag gör vissa saker för jag väntar på att hon ska komma runt hörnet, eller snart hoppa upp bredvid mitt tangentbord. En av hennes liggplatser, en stol i köket, står tom. Det kommer ingen och trampar på mitt bröst när jag sover och lägger tassen mot min haka.
 
 
 
Suck.
 
Mistra å andra sidan verkar rätt obrydd än så länge. Hon gick omkring och jamade och luktade i tvättkorgen där ett lakan som Alesta låg på hos veterinären var. Men mest verkar hon ta lite mer plats nu. Hon har klättrat ett steg i hierarkin. Djur är sköna på det sättet.

9 månader

Den 2013-02-08, kl 12:36:00
Filed in Eli 06-12 mån | Kommentarer: 0
Grattis Eli!
 
Nu har du blivit 9 månader gammal, vilket känns lite extra speciellt.
 
För 9 månader sen, kl.12.36, mötte du världen på din beräknade förlossningsdag.
 
Då hade du vuxit i mammas mage i exakt 9 månader.
 
Vi älskar dig!
 
 

Förskola

Den 2013-02-08, kl 11:16:59
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
Har idag skickat in ansökan om förskoleplats åt Eli till hösten. Gah, beslutångesten över att välja! Visst det finns över 80 förskolor, men det är ju bara de i närområdena som är intressanta. Tyvärr är även köerna lååånga. Så det blir spännande/nervöst att se vars det blir.
 
Självklart har man några förskolor som man kikar extra på, men man måste ju bredda sitt sökande för att öka chanserna att faktiskt få en plats när man önskar. Prutt. Kan inte bara alla få när man vill var man vill? I en drömvärld antagligen...
 
 

Lilla Regnbågen

Den 2013-02-07, kl 21:04:47
Filed in Eli 06-12 mån , Foto - Porträtt | Kommentarer: 2

Det där med maten

Den 2013-02-07, kl 01:01:18
Filed in Eli 06-12 mån | Kommentarer: 1
Han öppnar munnen när man kommer med skeden. Wiho! Det är en sån otroligt skön känsla när man får i han några teskedar igen efter total vägran i 2 veckor. När man är upp i det känns det som han kommer vägra mat tills han är 15 år...
 
Så nu tar vi det lugnt och säkert. Gröt = OK. Bra för nu är det gröt till frukost igen. Fruktpuré = OK. Perfa som efterrätt. Och hör och häpna, han totaldissar inte längre "riktig" mat. Nu senaste dagarna har han ätit 1/3 till 1/2 burk barnmat till lunch eller middag. Dock är han väldigt skeptiskt till sånt med bitar i, så där får vi gå sakta framåt. Känns som han inte gillar konsistensen och sätter lätt i halsen. Fast plocka med ris tycker han om så jag vet inte vilka kriterier som ska uppfyllas. Knäppunge ;p Blåbär och hallon i turkisk yoghurt har han fått prova i veckan. Lite småsurt och syrligt. Han gör roliga miner men tycker ändå det är gott. Haha.
 
Mer om maten... hmm..
 
Jo, ersättning och välling kan blandas 50/50 och han dricker det. 40/60 går också bra. Får se, kanske ska prova en flaska bara välling snart. Brukar bara göra en välling/ers. blandning på kvällen. Under dagen får han ca 3 flaskor a 165ml ersättning just nu. Förhoppningsvis blir det mindre ifall nu ifall att hans nyfunna aptit håller i sig och utvecklas. Då kanske även nattmålen börjar minska till slut också.
 
På tal om natt, nu går jag och lägger mig, fan, han vaknar ju om mindre än 6 timmar. Ungefär då kommer Micke hem från jobbet så förhoppningsvis tar M upp Eli så jag får sova till 8 eller 9. Bättre än halv sju må jag säga.
 
Jaja.
 
God Natt på er!

Lilla animefiguren

Den 2013-02-04, kl 10:00:38
Filed in Tankar och Åsikter | Kommentarer: 1
 
YOHIO
 

Känner att jag måste nämna YOHIO lite efter att ha sett honom i helgens Melodifestival. Rätt läckert att han är så stor i Japan men okänd här hemma i Sverige. Lyssnade på några av hans japanska låtar och de låter rätt olika helgens bidrag. Förståeligt då japanska melodier är ganska annorlunda. Har man sett mycket anime så vet man.
 
Sen så är japansk subkultur så fascinerande. Looken som YOHIO har heter Visual Kei och kan väl närmast likna vår glamrock. KISS, Twisted Sisters m.fl. ser ju rätt feminina ut också med allt smink och glitter. I Japan tar man bara det lite längre.
 
Jag vill bara äta upp honom. Så otroligt söt! Han har till och med cirkellinser som gör irisen lite större.
 
Nåväl. Älskar folk som går sin egen väg och skiter i vad folk tycker. Tyvärr så syns och hörs de som skränar mest här i landet. GAAAY - ropar idioter med avsaknad av förmågan att tänka lite längre än sin egen näsa.
 
Själv myser jag bara och tänker att jag skulle vara himla stolt över Eli om han vågade sticka ut, helt enkelt för att han vill det och trivs med det. Problemet är ju andra barns föräldrar som lär sina barn att man ska vara som alla andra.
 
 

Till barnbarnet

Den 2013-02-03, kl 19:00:00
Filed in Inredning , Vardagligt | Kommentarer: 2
 
Tills Eli har fått ett eget rum så får den här fina tavlan hänga i vardagsrummet. Eli fick den i julklapp av mormor och morfar.

Grönt är skönt

Den 2013-02-03, kl 14:00:00
Filed in Virkning | Kommentarer: 2
 
I veckan har jag påbörjat och färdigställt en virkad baggy mössa åt mig själv. Ganska nöjd, men ska göra en till Micke också och då ska jag virka ännu mer häng på den. Väldigt trevligt projekt, kommer säkert att göra fler åt mig själv så småningom!
 
Virknål 4 och då Hemflit inte hade Frejagarn så fick jag köpa ett som är typ likadant, Bravo tror jag det hette. Mönster från Kungen och Majkis
 
 
Nästa virkprojekt kommer nog att ta några veckor. Men här har ni färgskalan:
 
 
 
Påbörjat!

29 januari till 2 februari

Den 2013-02-03, kl 10:00:00
Filed in Foto - Mobilbilder , Vardagligt | Kommentarer: 1
 
Glad unge på affärn. Alla klädesplagg är randiga, haha.
 
 
Klassisk sovställning.
 
 
Får jag nå mat dååå?
 
 
Blåbärssemla! Helt i min smak!
 
 
Inte bara en barnmatstol. Kattsovstol också.
 
 
Hemma efter att ha vart ute på vift i kväll. Tacos och mello för mamman som lämnade resten hemma. Trött men glad.

Mobilbilder 15-26 januari

Den 2013-02-03, kl 00:04:53
Filed in Foto - Mobilbilder , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Egenhändigt tryckt haklapp från Öppna Förskolan. Välanvänd. Dags för ny?
 
 
Japp, en ny blev det. Lätt att skölja av i alla fall. Och stor. Även om Eli sölar väldigt lite just nu. Använder sällan haklappen.
 
 
Eli käkar rån och dricker vatten. Knepigt att hålla flaskan ibland.
 
 
Man måste ju bara älska övertydligheten på sjukhusets kontroller. Under ligger en utförlig manual om hur man sköter TV, mottagare och DVD.
 
 
Mindre kul. Eli får vätska genom sond. Bara en del av hela bilden. Han ser så hjälplös och utslagen ut. Huvva!
 
 
Fria från spya och bajs och annat äckel.
 
 
Äntligen ute i friska luften. Eli skulle bestämt sova så här.
 
 
Promenerade upp till sjön.
 
 
Hemmavid