Hipp hipp hurra!!

Den 2013-03-31, kl 14:50:09
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 2
 
 
Grattis älskade Micael på din 40 årsdag!!
 

Tårtan ovan gick inte av för hackor! Mumsig present som makens jobb bjöd på.
 
Det blir lugnt firande av födelsedagsbarnet, enligt hans egna önskemål. Tårta och fika idag med mig, Eli och Enika och imorgon kommer fina vännerna <3  

Pussattack!!

Den 2013-03-30, kl 21:10:56
Filed in Eli 06-12 mån , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Så här ser Eli ut strax innan han ska pussa kameran
 

Sen så tyckte han att killen på kamerans baksida där man ser hur kortet blev var himla tjusig och pussade lite där också ^__^
 
 

Upp på väggen?

Den 2013-03-25, kl 11:12:10
Filed in Foto - Stilleben | Kommentarer: 1
 
Foto: Jag
 Motiv: Ett örhänge
 
Denna skulle inte se dum ut ovanför soffan. Varför kan inte ens egna bilder, tagna på saker som finns i hemmet få bli konst? Har ett annat projekt som ska upp i köket, tre bilder i en ram. Motiven är prydnader som finns här i lägenheten. 

Härligt veckoslut

Den 2013-03-24, kl 23:19:52
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Mamma kom med tåget på onsdag eftermiddag. På torsdag hängde vi på stan typ hela dagen. Käkade på Subway och gick i affärer. Fikade på Station gjorde vi också. Mums mums. Spanade in min födelsedagspresent som mamma avslöjade lite i förväg. Sjukt peppad är jag, men jag får vackert vänta i 3 veckor till. 
 
På fredag eftermiddag dök även pappa upp och vi käkade gott allihopa här hemma. Under lördagen rantade vi tre + Eli runt uppe på Ersboda.
 
Bildbevis:
 
 
1. Eli på Coop
2. Eli på Frasses
3. Eli på Barnens Hus
4. Eli på Barnens Hus tittar ut genom fönstret
 
Intersport, Babyproffsen, Stadium, Kappahl, Jula och NetonNet hann vi också med. 
 
Eli chockade mig genom att äta en 8-månaders matburk på Frasses. Tänkte att, va fan, jag provar och ser ifall han vill ha. Och nu jäklar. Slurp sa det och fort upp med efterrätten innan han var nöjd. Även idag åt han en burk här hemma. Otroligt så glad man blir när han äter! Nu kanske man får variera måltiderna lite. Hoppas det håller i sig!
 
Eh jo, vars var jag.
 
Lördagkväll fick jag och Micke lite tid för oss själva. Så vi gick på bio och såg Django Unchained. Mycket bra film! I sann Tarantino-anda var det mycket våld och blod men också humor och väldigt mycket allvar. Många lager, verkligen. En viss bitter eftersmak lämnar den efter sig samtidigt som jag tänker på en scen som fick mig att garva ihjäl mig. Toppenfilm!!
 
Avslutar helgen med en bild på Eli och hans mormor! <3
  

 
 

Tjejspel

Den 2013-03-20, kl 11:03:00
Filed in Tankar och Åsikter , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Gaaaaaah!!
 
 

Katten i korgen

Den 2013-03-20, kl 09:00:00
Filed in Katterna | Kommentarer: 0
 
Trött i Eli's leksakskorg
 
Ensamkatten mår riktigt bra må jag säga. Hon trivs verkligen att få göra som hon vill utan att nån annan kisse ska sätta henne på plats. När vi busar med Eli och springer omkring här hemma så ruschar även hon från rum till rum. Hon springer till soffan när Micke kommer hem om kvällarna och ska mysa i knät. Hon är avvaktande mot Eli och låter han inte komma alltför nära, men ibland stryker hon kinden mot honom sådär i förbifarten. Speciellt om vi har vart ute och gått eller varit borta så mjauar hon och åmar sig medan vi tar av oss ytterkläderna. Hon har till och med börjat tycka om att bli borstad. Superbra, då hon fäller grymt mycket päls just nu. 
 
 

En dag med mamma och pappa

Den 2013-03-19, kl 20:39:36
Filed in Eli 06-12 mån , Vardagligt | Kommentarer: 1
 
Idag vi vart till Öppna Förskolan alla tre. Väldigt trevligt och nu var det ju ett tag sen sist. Varm välkommen känner man sig i alla fall av de mysiga pedagogerna! Eli jagade bollar, gick omkring (med stöd), tittade på allt och pratade ibland med andra barn som kom nära. Ska försöka gå lite oftare så han kommer ihåg vad det är för ställe vi besöker. Tack vare ytterligare ett rum ("blackboxen" som teaterföreningen använder som öp delar lokaler med) så märktes det inte hur många barn och vuxna som faktiskt var där. Vi avlägsnade oss strax före sångstunden eftersom den ligger på den tid som Eli sover sin förmiddagslur på. Om några månader kanske han orkar vara vaken och uppleva den med.
 
Har berättat för Eli att mormor kommer imorgon! Jag längtar i alla fall! Och på fredag kommer morfar! Mys! Då får du visa allt du har lärt dig lillgubben :)

En riktigt bra natt

Den 2013-03-16, kl 22:05:16
Filed in Eli 06-12 mån | Kommentarer: 2
Nu är det snart läggdags för mig känner jag, men tänkte först berätta om natten till idag.
 
Eli har alltid ätit på nätterna. Men nu senaste veckorna tycker jag ändå att det har minskat. Det går inte åt 2-3 flaskor utan det kunde gå åt bara en flaska eller mindre. Sen för en vecka sen var det inte ens en halv flaska så då tänkte jag att nu jäklar. Nu ska jag prova att inte ge honom. Bra projekt att ha när Micke jobbar natt så jag har full koll. 
 
Så i söndags eller måndags, så fick han inget efter 01 när han hade svårt att komma till ro. Natten efter fick han inget efter 23. Visst blev det en del gråt men jag gav han tutten om och om och om och om igen och höll handen. Han bökar på (vändar och vrider sig) men blir lugn när han får tutten men tar efter 2 sek ut den igen och börjar böka igen. Gnäller. Men det gav med sig efter ca 15 min. Oftast har han de här tillfällena runt 02 på natten. 
 
Och det har flutit på bra hela veckan. Han har inte ätit i princip någonting efter nattning som sker mellan någongång mellan 19.45-20.15. Så sådana fall bara en liten slurk nån timme efter.
 
Så till föregående natt. Flaska (välling 220ml) och nattning. Äter allt och somnar strax efter. Vill ha hjälp att hitta tutten runt halv tio, tio. Jag går och lägger mig elva, tänker att han vaknar nog som vanligt vid 02, antecknar i huvudet att jag ska byta blöjan då. 
 
Jag somnar.
 
Vaknar, tittar på klockan. 04.30!! Jisses! OMG! Byter blöja och somnar om. Eli vaknar till vid 06, jag ger tutten: snälla sooov liiiite längre tack. Stiger upp 07.
 
Skönt att få notera en (1) riktigt bra natt med 5 timmars oavbruten sömn när man har natten själv.

Eli diggar!

Den 2013-03-14, kl 21:23:38
Filed in Eli 06-12 mån , Filmat | Kommentarer: 0
 

Önskelista för stora barn

Den 2013-03-14, kl 12:00:00
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Tänkte att jag fyller ju år om en månad, 14 april, så är ni nyfikna på vad jag vill ha och har några tusenlappar som ligger och skräpar så... haha.
 
När man är vuxen så köper man i regel det man vill ha. Dyrare objekt sparar man till. Därför är min önskelista av det dyrare slaget. Och nu är jag totalt ego, det finns annat som skulle behövas till hushållet som vi alla behöver gemensamt här hemma. Detta är vad jag suktar efter för mitt egna höga nöjes skull!
 
1. Brio Smile
 
Ja jag vet. Jag har en barnvagn till pojken. Den är superbra och vi fick den snorbilligt, fyller i princip alla våra behov. Men jag har blivit kär. Skulle jag köpa ny barnvagn idag skulle det bli en Smile. Visst den är kanske en gemensam sak, men jag är kär som sagt. Och det är till stor del jag som puttar på vagnen. Eli är nog rätt obrydd om vad han åker i, så det är faktiskt för förarens skull.
 
2. Canon 50mm 1.4f
 
En uppgradering från 1.8f. Bättre i svårare ljusförhållanden och underbar bokeh.
 
3. Canon EF 70-200mm 4.0 L USM
 
För att göra min objektivsamling komplett. Har ingen telezoom. Och denna ska vara ett måste för fotonörden.
 
4. En hårddisk
 
Fan, vet ni hur mycket plats RAW-filer tar upp? 20mb/bild!! Ge mig en stoooor hårddisk nu!
 
5. Symaskin
 
Har sen i julas gått i symaskinstankar. Har ju lärt mig virka, nu vill jag bli bra på att sy också! Gärna barnkläder!
 
6. Canon EOS 5d mark II
 
En rejäl uppgradring från min nybörjarkamera. Fullformat och för övrigt en dröm för mig.
 
7. Canon EOS 7d
 
Även detta en rejäl uppgradering från min 500d. Inte fullformat men mycket vassare än den jag har.
 

Webläsare

Den 2013-03-13, kl 21:46:18
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Nu är jag ute på nya marker. Har installerat Google Chrome som webläsare. Varför? 
Jo för att utan uppenbar anledning börjare Firefox att krasha och gick enbart att starta i felsäkert läge. Sjukt störigt och det var omöjligt att lösa problemet. Stänga av tillägg, installera om, nope.... bara fortsatte att krasha. 
 
Så Google Chrome it is. Hellre testar jag det än installerar om Windows eller att köra i Explorer!  Google tar ju ändå över världen snart liksom. 
 
Ny webläsare dårå. I like it so far.
 
Fast jag borde installera om Windows. Ge datorn en omstart. Men orka det just idag. I framtiden...

Småpyssel

Den 2013-03-13, kl 11:16:54
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Gah, måste ta tag i att framkalla bilder från förra året. Har hela 2012 ogjort. Sitter nu och försökar gallra vilka bilder som ska skickas iväg. Måånga bilder på Eli, konstigt! ;) De flesta bilderna på honom ska in i albumet som jag började med på hans namngivningsdag. Får se hur jag lägger upp det, kanske nöjer mig med "bara" hans första år i det albumet och sen får även bilder på honom åka in i familje-/allmäna albumet.
 
Har även flera ramar som ska fyllas med kort. Måste då komma ihåg vad jag hade planerat att ha i dem och sedan minnas att ta dubletter och rätt storlekar på korten. >.<
 
Tack och lov så redigerar jag bilder på löpande band så det blir ingen chock när man ska framkalla och har flera hundra bilder att fixa på en gång.
 
 

Passerat 10 månader

Den 2013-03-09, kl 12:10:00
Filed in Eli 06-12 mån | Kommentarer: 0
 
Grönrandig på 10-månadersdagen!
 

Igår blev pojken 10 månader gammal. Snart ett år. Häftigt!
 
Han går nog vilken dag som helst nu. Balansen finns där men än så länge är det tryggast att hålla i någon eller något. Han får gärna vänta ett litet tag till och bli ännu stadigare. Hehe.
 
Dagen för 10 månader var han och Micke på BVC för pappa-samtal, utvecklingsbedömning, vägning och mätning. Han hade riktigt skjutit iväg på längden 73,5 cm (mitten av januari 70,5cm) och vikten stod på 8895gram (8365gram i jan). Man ser att han har blivit liiite rundare över hela kroppen, mer att mumsa på. :) Bvc- anna tyckte han kunde mycket :)
 
Håret växer också så det knakar. Det är inte många bebisar jag har sett med mer hår än Eli.
 
Det där med maten går upp och ner. Just nu är det på väg uppåt. Vi hade en till period med intensiv vägran att öppna munnen när en sked med mat kommer (gröt och fruktpuré går alltid ner i nån mängd). Men han plockar gärna med bröd, makaroner, ärtor, ris, potatis m.m. Så matlust har han men också en stark vilja. Vi ska börja fasa ut ersättningen nu och bara köra välling de få målen han äter det. Vi har väl hållt på ett tag att vänja han vid vällingsmak med behållt ersättningen då den innehåller massa nyttigheter, men nu tyckte BVC att det går bra att byta.
 
Tänder har han också. 6 st. 2 nere och 4 uppe. Borsta borsta!
 
Sover inte hela nätter. Alltså sover inte ostört. Somnar runt 19.30-20.30 och vaknar 06.30-07.30. Vill ha hjälp att hitta tutten eller äta en liten schlatt under natten, men är knappast vaken. Så vi vuxna sover bra ändå.
 
Går längs saker och kryper snabbt snabbt. Säger en del ord. Mamama, papapap, eh! (hej), ka (katten). Härmar om man smackar med munnen eller gör pruttljud med tungan. Plockar i och ur saker, flyttar saker upp och bord och plockar ner igen.
 
Är rädd eller mycket avvaktande mot hundar. Har blivit skrämd och vill gärna vara i famnen och gnäller oroligt när han ser en hund. Vänjer sig efter ett tag och kan gå ner på golvet.
 
Han gör såklart fler saker som jag inte kommer på på rak arm, men detta blev en liten sammanfattning av läget idag.
 
Fråga gärna om ni vill veta nått mer som ni tycker att - Varför skrev hon inte det? som jag borde ha kommit ihåg. ;)
 
Edit: 74/80 på kläder.

Februaribilder från mobilen

Den 2013-03-03, kl 10:57:45
Filed in Foto - Mobilbilder | Kommentarer: 0
 
Fler än två
 
 
En av de sista bilderna med Alesta. Mys i spjälsängen
 
 
Mistra tigger ärtor
 
 
Nya garner till "beställningsjobb" ;)
 
 
Vad är detta? Jo ett måttband! Man drar i örat så kommer bandet ut :D
 
 
Jag och M provad var sitt marängberg. Större än en knuten näve. Tog 30min att äta upp.
 
 
Provar mammas och morbrors gamla gåvagn.
 
 
Leker tittut med mormor! Om jag står på tårna så ser jag över kanten.
 
 
Mistra tar mer och mer plats efter Alesta.
 
 
En bit kvar.