Passerat 10 månader

 
Grönrandig på 10-månadersdagen!
 

Igår blev pojken 10 månader gammal. Snart ett år. Häftigt!
 
Han går nog vilken dag som helst nu. Balansen finns där men än så länge är det tryggast att hålla i någon eller något. Han får gärna vänta ett litet tag till och bli ännu stadigare. Hehe.
 
Dagen för 10 månader var han och Micke på BVC för pappa-samtal, utvecklingsbedömning, vägning och mätning. Han hade riktigt skjutit iväg på längden 73,5 cm (mitten av januari 70,5cm) och vikten stod på 8895gram (8365gram i jan). Man ser att han har blivit liiite rundare över hela kroppen, mer att mumsa på. :) Bvc- anna tyckte han kunde mycket :)
 
Håret växer också så det knakar. Det är inte många bebisar jag har sett med mer hår än Eli.
 
Det där med maten går upp och ner. Just nu är det på väg uppåt. Vi hade en till period med intensiv vägran att öppna munnen när en sked med mat kommer (gröt och fruktpuré går alltid ner i nån mängd). Men han plockar gärna med bröd, makaroner, ärtor, ris, potatis m.m. Så matlust har han men också en stark vilja. Vi ska börja fasa ut ersättningen nu och bara köra välling de få målen han äter det. Vi har väl hållt på ett tag att vänja han vid vällingsmak med behållt ersättningen då den innehåller massa nyttigheter, men nu tyckte BVC att det går bra att byta.
 
Tänder har han också. 6 st. 2 nere och 4 uppe. Borsta borsta!
 
Sover inte hela nätter. Alltså sover inte ostört. Somnar runt 19.30-20.30 och vaknar 06.30-07.30. Vill ha hjälp att hitta tutten eller äta en liten schlatt under natten, men är knappast vaken. Så vi vuxna sover bra ändå.
 
Går längs saker och kryper snabbt snabbt. Säger en del ord. Mamama, papapap, eh! (hej), ka (katten). Härmar om man smackar med munnen eller gör pruttljud med tungan. Plockar i och ur saker, flyttar saker upp och bord och plockar ner igen.
 
Är rädd eller mycket avvaktande mot hundar. Har blivit skrämd och vill gärna vara i famnen och gnäller oroligt när han ser en hund. Vänjer sig efter ett tag och kan gå ner på golvet.
 
Han gör såklart fler saker som jag inte kommer på på rak arm, men detta blev en liten sammanfattning av läget idag.
 
Fråga gärna om ni vill veta nått mer som ni tycker att - Varför skrev hon inte det? som jag borde ha kommit ihåg. ;)
 
Edit: 74/80 på kläder.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback