Bjuder på en bild från 1-årskalaset

Den 2013-05-27, kl 09:48:42
Filed in Eli 12-18 mån | Kommentarer: 1
 
Kalasklädd med skjorta, slips och byxor med ena benet lite coolt uppdraget sådär

18 maj 2013

Den 2013-05-18, kl 09:17:34
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
 
18 maj 2012
 

För ett år sedan var Eli tio dagar gammal. Tur man har kort för jag minns typ ingenting från den tiden. Allting var så intensivt och känslosamt. Var 3-4 timme satt jag och pumpade mjölk dygent runt. Jävla mjölkstockningar och blodiga bröstvårtor. Ska det alltid vara såhär, tänkte jag?
 
Ett år senare sitter man utvilad (nästan) medan ettåringen tar sig en förmiddagslur. Han vaknade halv sex på min lediga lördag. Solen skiner och det blir att ta sig iväg ner på stan och njuta i solen. Fan det kunde jag inte ifjol heller. Fick ju stockning av minsta vindpust. Men i år, jäklar vad vi ska njuta tillsammas i familjen. Eli ska få gå på upptäcksfärd och så småningom springa på gräsmattorna. 

Pojkar är ego och kan inte ta ansvar för andras liv?

Den 2013-05-07, kl 22:55:11
Filed in Tankar och Åsikter | Kommentarer: 0
 
 
Dagsfärsk från IcaMaxi i Umeå. Den cykeln som tjejer förväntas välja är rosa, har cykelkorg OCH plats för en bebis. Trodde först det var en pakethållare, men nej nej. Killcykeln har ingenstans att lägga leksaker en vill ta med sig. 

Budskap flickor: Cykla försiktigt så inte bebisen får det obekvämt! Men det veeet du ju för flickor är omtänksamma och snälla. Och så måste du se upp för vattenpölar och lera för den är ju vit också och då syns smutsen mycket bättre!

Budskap pojkar: Wow, vilken cool och snabb cykel! Titta så fort jag kan cykla!
 
 
Jag blir alldeles matt. Why liksom? Efterfrågar verkligen folk detta? Det vägrar jag tro!
 
Förslag: Barncyklar i olika färger med valfria tillbehör! Hur svårt kan det vara?

2 bilder med 363 dagars mellanrum

Den 2013-05-07, kl 21:41:00
Filed in Eli 06-12 mån | Kommentarer: 1
 
3 maj 2012
 
 
1 maj 2013
 
363 dagar mellan dessa bilder. Hade tänkt ta på årsdagen men annat kom emellan, tur att jag ändå knäppte denna. Lättare sagt än gjort med sprattlig snart ett år gammal plutt.
 
Igår, fast för ett år sedan hade jag kommit hem från NUS efter mitt oförklarliga tryck runt bröstkorgen. Idag för ett år sedan gick jag och Micke omkring på stan, jag mådde hur bra som helst. Inga tecken på förlossningstart, inte en endaste förvärk. Imorgon för ett år sen var hade vi beräknat förlossningsdatum. 
 
Tänk att du skulle titta ut då, men verkligen inte under de former vi hade kunnat föreställa oss!
 
Imorgon blir du ett år gammal Eli! Älskade unge!

Ändrade planer

Den 2013-05-03, kl 20:32:03
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Idag skulle jag och Eli ha åkt upp till Älvsbyn, men nu blev det inte riktigt så. Vi hade siktat in oss på Norrtåg kl 13. Såå smidigt att kliva på vid sjukhuset och i vettig tid. Nä, redan igår hade norrtåg bestämt sig för att det var störningar på sträckan både igår och idag. Bussersättning. Jo men visst, 4½ timme buss med en som inte vill sitta fastspänd alltför länge. Öh, nä. Visst hade jag kunnat ta SJ:s natttåg 06.50, men det var inte lockande att komma på sådär kvällen före. 
 
Så nu längtar vi extra mycket efter familjen som kommer på onsdag! Både från norr och söder anländer dem. Jag är så glad! :)
 
Se fredagen har istället bestått av trevligt häng med Eva och Maj. Nu knatar våra små omkring på lekplatsen för egen maskin. Snart ett år gamla båda två (Eli är 3 dagar äldre). Tyckte det var nyss båda låg i babypoolen på öppna förskolan och sprattlade okontrollerat!
 
Eli sover sen 20 minuter tillbaka och jag väntar på Micke och Enika som är iväg och handlar lite fredagsgodis ;)
 
Trevlig helg!