Frostig november

Den 2013-11-13, kl 22:46:56
Filed in Foto - Natur och utomhus , Foto - Porträtt | Kommentarer: 7
 
 

Tankar om Eli's rum

Den 2013-11-08, kl 12:00:00
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Så snart vi har tömt det sista rummet på alla flyttkartonger ska det bli Eli's egna rum. Så skojigt och mysigt att få sätta tänderna i det och skapa hans lilla näste. Funderar en del på vad jag vill ha i hans rum och tänkte att jag kan ju förmedla lite tankar nu såhär innan juletider. *host host*
 
Eli har en liten lekssaksspis men inga tillbehör till den, så lite köksutrustning och mat vore inte dumt. Lite barnvänligt "porslin" så han kan bjuda på lite nylagat till oss sen. Själv är jag sugen på att virka lite bakverk och smått och gott (när jag nu ska hinna det.. =P )
 
Böcker, fler böcker. Inga berättelser om prinsar och prinsessor eller liknande. Usch och blä, mossiga stereotypa könsideal vill vi undvika här hemma. Roliga, tänkvärda, charmiga, spännande barnböcker tack.
 
Gosedjur och dockor skulle behövas, vi har plundrat Duplolådan hos mormor och morfar och däri var det måånga bilar, så överskott på rullande saker har vi. Oj vad jag och min lillebror har tävlat med de där bilarna. Så lite mer figurer av olika slag vore inte så dumt.
 
Någon kväll framöver, efter att rummet är tömt, ska jag äntligen få börja sy i det underbara uggletyget som ska bli till gardiner, kanske ett par kuddar om det blir något över, eller åtminstone några tygbokstäver borde jag kunna få ut av resterna.
 
Möbler ska han väl få fler av, men det hinns. Nu är vi ju som sagt på plats så man behöver inte ha bråttom :)

Äntligen är vi på plats!

Den 2013-11-07, kl 20:12:58
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
Det har verkligen vart dåligt med aktivitet härinne de senaste två månaderna. Inte så konstigt kanske. Det blev ju inte riktigt som planerat.
 
Vi hade nedräkning för flytten till tomtebo och hade gjort upp med avflyttande hyresgäst om att få nycklarna till lägenheten den 27 september, men tidigt på förmiddagen hör hon av sig och säger att lägenheten har blivit vattenskadad. Hur otur får man inte ha?! Städfirman hon anlitat hade kommit åt nån koppling på diskmaskinsrören så det hade ju dränk kök, vardagsrum, ett sovrum och hallen i vatten. Det hade börjat droppa hos grannarna under och på husfasaden kunde man se att det var blött.
 
Lätt panik och otrolig besvikelse. Vart ska vi bo nu då? Vi måste ju flytta för på tisdag kommer det nya hyresgäster till våran lägenhet. Vi körde allt vi kunde till den vattenskadade lägenhetens förråd, som är gigantiskt och tryckte in alla möbler vi kunde där och ställde lådor i de tre oskadade sovrummen. De nödvändigaste sparade vi i släpet och först timman före vi var tvugna att vara ute ur våran 3:a fick vi veta att vi hade fått en ersättningslägenhet, en 2:a på gården bredvid den gamla lägenheten.
 
Så vi fick bo i en iskall 2:a med en (1) stol, en säng, Elis spjälssäng, skötbord och matstol, TV och tv-bänk. Spartanskt, minst sagt. En månad bodde vi där. Micke jobbar 80% kväll/natt, jag pluggar 100% och Eli på förskolan. Det går ju, men idealiskt är det verkligen inte. =P
 
Vi har knogat och kollat läget i våran 5:a. Följt utvecklingen. Sakta, sakta har vattnet torkat upp och sedan kom golv och tapeter så småningom upp och den 2 november tömde vi 2:an och flyttade äntligen!
 
Vilken dröm alltså. It's a frikkin mansion!!, som någon sa ;)