Äntligen är vi på plats!

Det har verkligen vart dåligt med aktivitet härinne de senaste två månaderna. Inte så konstigt kanske. Det blev ju inte riktigt som planerat.
 
Vi hade nedräkning för flytten till tomtebo och hade gjort upp med avflyttande hyresgäst om att få nycklarna till lägenheten den 27 september, men tidigt på förmiddagen hör hon av sig och säger att lägenheten har blivit vattenskadad. Hur otur får man inte ha?! Städfirman hon anlitat hade kommit åt nån koppling på diskmaskinsrören så det hade ju dränk kök, vardagsrum, ett sovrum och hallen i vatten. Det hade börjat droppa hos grannarna under och på husfasaden kunde man se att det var blött.
 
Lätt panik och otrolig besvikelse. Vart ska vi bo nu då? Vi måste ju flytta för på tisdag kommer det nya hyresgäster till våran lägenhet. Vi körde allt vi kunde till den vattenskadade lägenhetens förråd, som är gigantiskt och tryckte in alla möbler vi kunde där och ställde lådor i de tre oskadade sovrummen. De nödvändigaste sparade vi i släpet och först timman före vi var tvugna att vara ute ur våran 3:a fick vi veta att vi hade fått en ersättningslägenhet, en 2:a på gården bredvid den gamla lägenheten.
 
Så vi fick bo i en iskall 2:a med en (1) stol, en säng, Elis spjälssäng, skötbord och matstol, TV och tv-bänk. Spartanskt, minst sagt. En månad bodde vi där. Micke jobbar 80% kväll/natt, jag pluggar 100% och Eli på förskolan. Det går ju, men idealiskt är det verkligen inte. =P
 
Vi har knogat och kollat läget i våran 5:a. Följt utvecklingen. Sakta, sakta har vattnet torkat upp och sedan kom golv och tapeter så småningom upp och den 2 november tömde vi 2:an och flyttade äntligen!
 
Vilken dröm alltså. It's a frikkin mansion!!, som någon sa ;)

Kommentarer
Postat av: BodenAnna

Haha! ;p

Svar: Du e ju som för rolig! ;) Kanske borde göra en väggtext i köket med de orden....
Sara Rönnholm

2013-11-07 @ 22:16:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback