Micke och Enika

Den 2014-08-25, kl 21:37:00
Filed in Foto - Porträtt | Kommentarer: 0
 
 

Frida och Jonas bröllop

Den 2014-08-18, kl 09:52:00
Filed in Foto - Porträtt , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
 
 
 
Mickes lillasyser Frida gifte sig med sin Jonas den 16 augusti. Vigseln hölls i Tavelsjö kyrka och var väldigt fin och personlig. Efteråt var det middag och fest på Sundlingska gården inte långt därifrån. Vacker och enkel dukning inne i en västerbottensgård med timrade väggar och högt i tak. Middagen var gudomligt god och det berodde inte bara på att vi var vansinnigt hungriga. 
 
Jag återanvände min bröllopklänning men med lite andra smycken denna gång. Kan även ta åt mig äran för lockarna i Enikas hår, och de i mitt eget. Fast Enika har helt otroligt långt och tjockt hår så det blir tio gånger snyggare på henne. Micke är nöjd över att ingen är i närheten av honom när det kommer till imponerande skäggfrisyr. Han är även mäkta stolt över sina glasögon som blir lätt lila av UV-strålning, får honom att se ut som en (galen) professor. 
 
 
 
 
 

Inskolning på nya förskolan

Den 2014-08-15, kl 09:38:00
Filed in Eli 2-3 år , Katterna | Kommentarer: 0
 
Inskolningen på nya förskolan har verkligen gått superbra. Det märks verkligen att Eli trivs. Inga tårar att tala om alls. Han vill verkligen gå in och leka såfort man har tagit av honom skorna. Vinkar glatt genom fönstret. Han sover dagsvilan ute i vagn utan problem. Vi har ju aldrig haft honom sovande i vagn här hemma eftersom han aldrig har somnat i sin vagn om den inte har rört sig. Nuförtiden somnar han bara i vagnen om han är riktigt riktigt trött om vi är på promenad eller så. 
 
Micke var med han förra veckan under tre dagar och denna vecka har jag lämnat och hämtat. Vid första hämtningen tog Eli min hand och ledde mig in för att fortsätta leka med honom. Frågade om vi skulle gå och ta på skorna. Neeeeej, blev svaret. På tredje försöket kände han sig färdig och vi kunde lämna dagiset. 
 
Han ska få vara några korta dagar per vecka till min skola börjar för att det inte ska bli flera veckors avbrott. Sedan blir det nog dagar mellan 7.30-14.00 ungefär. Helt beroende på hur mycket skolarbete jag har. Den första kursen kommer att vara intensiv vet vi redan på förhand. 
 
 
 
Förra veckan på våran gårds lekplats. Det finns mycket leksaker ute som andra har lämnat/glömt där. Inte så dumt ibland. Den här traktorn har enligt grannar stått där i flera år. Vilket märks så ratt och annat är trasigt på den, men det hindrar ju inte Eli att sitta på den i alla fall. 
 
 
Mistra sitter och stirrar på våran nya diskmaskin som går sin första tur. Gode så fokuserad.
 

Sammanfattning av mina besök hos MVC och SMVC

Den 2014-08-13, kl 11:04:00
Filed in Gravid med Edina | Kommentarer: 0

19/6 2014

Första besöket hos barnmorskan idag, jag är i v 8+1. Samtalat om hur vi ska lägga upp denna graviditet, hur min hälsa ser ut och så har vi tagit prover. Remiss skickas till specialistmödravården som kommer att kalla mig på läkarbesök och ultraljud när jag är i vecka 12, vilket borde bli runt kalendervecka 30. Ska ringa dit v. 29 ifall att jag inte har hört något därifrån. Kommer mest troligt bli satt på lättare blodförtunnande medicin för att motverka utvecklandet av hellp igen och de kommer att kalla mig på kontroller dit också. Så det blir både besök hos mvc och smvc. Känns tryggt att bli så kontrollerad. Jag är lagd under lupp så att säga.

Blodtryck: 126/84

Hb: 131

Vikt 68kg

Nästa besök hos mvc blir den 11 augusti kl. 13.

 

14/7 2014

Besök hos specialistmödravården på sjukhuset.
 

Fick träffa läkare Assar Isberg som vi även träffade efter att Eli hade fötts och som följde mitt tillfrisknande under dagarna på BB. Han var lugn och tyckte inte att det fanns anledning till oro då HELLP är något de oftast ser hos förstföderskor och omföderskor som har bytt partner och väntar “första” barnet igen. Blev insatt på trombyl som ska underlätta utvecklingen och arbetet för moderkakan. Ska komma tillbaka runt v 30 för ett tillväxtultraljud, ev någon fler koll längre fram. Men han tycker inte att det finns någon anledning att göra mig sjukare genom att springa hos dem i onödan. Såklart ska jag ringa om jag uppvisar något symptom som jag har känt förrut men annars sköts kontrollerna hos min vanliga barnmorska. För mig kändes det skönt att se läkaren så lugn och jag litar på honom då jag även från andra har hört mycket gott. Jag vet vilka signaler jag ska vara uppmärksam på såsom smärta på högra sidan bröstkorgen och flimmer framför ögonen. Skulle jag rent av känna mig konstigt sjuk av någon märklig anledning är det också nog för att höra av sig.

 

11/8 2014

Blodtryck: 122/77

Hb: 135

Vikt: 70kg

Bebis hjärtslag: 148-149slag/min

Härligt med bra värden denna gång. Har haft huvudvärk i stort sett under alla fem veckor jag har jobbat. Främst en lättare huvudvärk på kvällen och inför mötet med barnmorskan hade jag lite mer huvudvärk så det var en stor lättnad att blodtrycket var bra. Fick även lyssna på hjärtslagen vilket kändes så fint och mysigt att få höra. Tårögd blir man. Älskar för övrigt att min barnmorska är så peppad på det lilla livet i magen.
 
Skulle jag bli otroligt trött och flåsig inom några veckor skulle jag höra av mig så får jag börja på underhållsdosen av järntabletter, men eftersom mitt hb-värde såg så fint ut verkar det inte så troligt. 
 
Nästa tid är i början av oktober. 4 september har jag tid för rutinultraljudet + läkarbesök. Än så länge har jag haft någon form av träff en gång i månaden. Känns bra!Kameraplaner

Den 2014-08-09, kl 14:32:58
Filed in Prylar | Kommentarer: 0
Så var det gjort. Nu jag lagt ut studiopaketet jag köpte som en bröllopspresent för försäljning. Det var roligt att prova men inget jag egentligen har varken utrymme eller tid för. Så nu ska jag omplacera pengarna och unna mig en bättre kamera istället. Jag är för bra för den jag har, jag kräver helt enkelt för mycket av den än vad det kan ge mig. Så jag får se om hur mycket det blir i slutändan om jag köper en bättre begagnad i mellanklassen och något objektiv eller om det blir en ny i mellanklassen och så får jag spara till objektiv sen. 

Balkongbus i värmen

Den 2014-08-05, kl 20:44:15
Filed in Eli 2-3 år , Vardagligt | Kommentarer: 0
           
 
Denna värme alltså. Fick vi återhämta oss några få dagar innan den kröp upp över 26 grader igen. Tack och lov är det inte +30 i alla fall. Jag längtar till hösten, eller åtminstone svalare temperaturer så man kan bli en människa igen. Jobba med något som har varit nytt för en, komma hem till värmen inomhus, sova lite halvtaskigt och vara gravid är ingen hit. Jag har ingen energi. Vill helst bara sitta i soffan och inte röra mig en millimeter. 
 
Vi har dock ändå tagit oss ut vissa kvällar då det är lite svalare. Promenad till affärn eller blåbärsplockning i skogen duger fint. 
 
Eli sover nu fjärde natten i eget rum i sin barnsäng. Han sover bra under nätterna i den men han vaknar lite tidigare än vanligt. Klart, vi är ju inte i rummet och säger att han ska sova lite till innan han hinner piggna till. En liten omställning för honom som verkar gå ganska bra. Däremot äter han som en kratta om dagarna nu. Ont i halsen? Värmen? Frustrerande! För i övrigt är han ju som vanligt, glad, leker busar, gör alla behov. Men denna mat.... gaaah! Knappt ens gosaker går ner i större mängder just nu. Skulle det inte vända snart får vi ju nästan fara och göra en liten koll för säkerhetsskull, eller åtminstone för att höra att det inte är något märkvärdigt alls.
 
Mer då? Besök från Elis nya dagis idag. Nu börjar inskolningen på Tomtebo gård dra igång. Imorgon ska Eli och Micke dit och hänga några timmar och så ska vi göra denna vecka och nästa så får vi se hur det blir sen. Själv har jag bara tre arbetsdagar kvar innan mitt semestervick är slut. Sen blir det VILA, barnmorskebesök, inskolning med Eli och förberedelser inför tredje terminen.