Sammanfattning av mina besök hos MVC och SMVC

19/6 2014

Första besöket hos barnmorskan idag, jag är i v 8+1. Samtalat om hur vi ska lägga upp denna graviditet, hur min hälsa ser ut och så har vi tagit prover. Remiss skickas till specialistmödravården som kommer att kalla mig på läkarbesök och ultraljud när jag är i vecka 12, vilket borde bli runt kalendervecka 30. Ska ringa dit v. 29 ifall att jag inte har hört något därifrån. Kommer mest troligt bli satt på lättare blodförtunnande medicin för att motverka utvecklandet av hellp igen och de kommer att kalla mig på kontroller dit också. Så det blir både besök hos mvc och smvc. Känns tryggt att bli så kontrollerad. Jag är lagd under lupp så att säga.

Blodtryck: 126/84

Hb: 131

Vikt 68kg

Nästa besök hos mvc blir den 11 augusti kl. 13.

 

14/7 2014

Besök hos specialistmödravården på sjukhuset.
 

Fick träffa läkare Assar Isberg som vi även träffade efter att Eli hade fötts och som följde mitt tillfrisknande under dagarna på BB. Han var lugn och tyckte inte att det fanns anledning till oro då HELLP är något de oftast ser hos förstföderskor och omföderskor som har bytt partner och väntar “första” barnet igen. Blev insatt på trombyl som ska underlätta utvecklingen och arbetet för moderkakan. Ska komma tillbaka runt v 30 för ett tillväxtultraljud, ev någon fler koll längre fram. Men han tycker inte att det finns någon anledning att göra mig sjukare genom att springa hos dem i onödan. Såklart ska jag ringa om jag uppvisar något symptom som jag har känt förrut men annars sköts kontrollerna hos min vanliga barnmorska. För mig kändes det skönt att se läkaren så lugn och jag litar på honom då jag även från andra har hört mycket gott. Jag vet vilka signaler jag ska vara uppmärksam på såsom smärta på högra sidan bröstkorgen och flimmer framför ögonen. Skulle jag rent av känna mig konstigt sjuk av någon märklig anledning är det också nog för att höra av sig.

 

11/8 2014

Blodtryck: 122/77

Hb: 135

Vikt: 70kg

Bebis hjärtslag: 148-149slag/min

Härligt med bra värden denna gång. Har haft huvudvärk i stort sett under alla fem veckor jag har jobbat. Främst en lättare huvudvärk på kvällen och inför mötet med barnmorskan hade jag lite mer huvudvärk så det var en stor lättnad att blodtrycket var bra. Fick även lyssna på hjärtslagen vilket kändes så fint och mysigt att få höra. Tårögd blir man. Älskar för övrigt att min barnmorska är så peppad på det lilla livet i magen.
 
Skulle jag bli otroligt trött och flåsig inom några veckor skulle jag höra av mig så får jag börja på underhållsdosen av järntabletter, men eftersom mitt hb-värde såg så fint ut verkar det inte så troligt. 
 
Nästa tid är i början av oktober. 4 september har jag tid för rutinultraljudet + läkarbesök. Än så länge har jag haft någon form av träff en gång i månaden. Känns bra!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback