Energi

Den 2014-02-25, kl 19:47:00
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Vad underbart att det börjar ljusna redan kl 06 nu. Det bara hände liksom, och med ljuset så har jag fått mer energi till att kliva upp på morgonen också. Mycket trevligare att slippa famla i mörkret för att tända lampor. Det är ljust hela vägen till dagis också och även på vägen hem. Här i Umeå har vi flera plusgrader så asfalten börjar krypa fram på gångbanorna, härligt. Men våren kan väl inte komma redan i mars? Vore skönt men vad blir det utav sommaren då undrar man ju...?
 
Imorgon blir det veckans andra pass på IKSU, det kändes rätt så bra under gårdagens pass trots en månads ofrivilligt uppehåll. Hade ju lyckats bygga upp lite kondition (fortfarande grymt otränad, höhö) och vore ju så synd om man tappar allt. Kör löpband eller cykel som uppvärmning (ca 20 min) och sen går jag upp i gymmet och kör på några maskiner. Favoriterna är de som är lite friare som gör att man använder fler muskelgrupper, jag fokuserar ju inte på några speciella muskler utan vill aktivera så mycket av kroppen som möjligt när jag likväl tränar. Efter det går jag till mattan och kör balansövning för att stärka bäckenet och bålen, eventuellt några övningar med en pilatesboll. Har jag ovanligt mycket energi blir det en till omgång på löpbandet/cykel efter det, annars stretching.

Friska

Den 2014-02-23, kl 19:29:28
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Torsdagmorgon, då började vi känna igen vår Eli igen. Så nu har han besegrat magviruset och är ett litet solsken igen. Nu vill vi gärna vara friska längre än en vecka, tack! 
 
Måndag imorgon, då kör vi igång med dagis, skola och jobb igen. Jag ska minsann äntligen fara och träna efter jag har lämnat Eli. Har inte tränat en endaste futtig gång under februari på grund av all sjukdom. Taggad är en underdrift!
 
På fredag förmiddag kom min mamma och pappa och har hängt här till söndag eftermiddag. Eli fick vara hemma med dem när jag och Micke åt middag ute i lördags med ena halvan av Mickes familj. Vi firade att M:s bror Simon fyllde 30 år. 

Ambulans

Den 2014-02-18, kl 19:48:00
Filed in Eli 18-24 mån | Kommentarer: 2
Igår fick Eli åka ambulans för första gången på utsidan av magen. Detta efter att han haft dålig mage med diarréer sen söndag morrgon. Igårkväll efter ett par timmars sömn så vaknar han och rätt snart skriker han och är alldeles otröstlig. Vrider och drar ihop sig och har märkbart ont i magen som är alldeles spänd som en ballong och som ömmar när man tar i den.
 
Efter 30 minuters skrikande så kollar jag snabbt på 1177s hemsida och ringer därefter till samma nummer och ssk jag pratar med där och som hör Eli i bakgrunden tycker jag ska ringa efter en ambulans. Sagt och gjord, ringer och förklarar vad som är fatt med sonen och ambulans är här på under 10 minuter. Eli har fortfarande ont och nu blir det lite läskigt med två nya ansikten och ambulansfärd så han är inte det minsta nöjd. På akuten har han fortfarande inte tystnat men efter att ha fått en sån där klämma på stortån och febern kollat så får vi träffa läkare. Under samtalet går han från Mickes famn till min och helt plötsligt kommer världens största spya som landar på min arm och på golvet. Efteråt är Eli fortfarande öm över magen och ledsen. Läkaren tycker nog att vi ska stanna på Barn4 under natten för att man vill se händelseförloppet och utesluta att det är något annat än en virusinfektion, typ blindtarmen eller så.
 
När läkaren går iväg så rådgör han med en kirurg som också ska komma och titta till Eli. Under tiden vi väntar så lyckas Eli efter mycket kämpande bli av med en hel del gaser och somnar utmattad efter några minuter. När kirugen kommer tillbaka och känner på magen igen så verkar inte Eli reagera som när läkare tryckte. Så kirurgen tyckte att det nu såg bra ut och hen hade känt om det var något allvarligare. Därför fick vi fara hem. Strax efter midnatt var vi hemma. Jag var då helt färdig, från det att Eli började skrika på ett sätt som han tidigare inte gjort var jag alldeles skakis. 
 
Idag har han spytt en gång och under eftermiddagen har magen varit lite lugnare så vi hoppas att det har vänt nu. Oh så skönt att Micke var ledig igårkväll, vill inte tänka på hur det hade varit att vara alldeles ensam då.