Ambulans

Igår fick Eli åka ambulans för första gången på utsidan av magen. Detta efter att han haft dålig mage med diarréer sen söndag morrgon. Igårkväll efter ett par timmars sömn så vaknar han och rätt snart skriker han och är alldeles otröstlig. Vrider och drar ihop sig och har märkbart ont i magen som är alldeles spänd som en ballong och som ömmar när man tar i den.
 
Efter 30 minuters skrikande så kollar jag snabbt på 1177s hemsida och ringer därefter till samma nummer och ssk jag pratar med där och som hör Eli i bakgrunden tycker jag ska ringa efter en ambulans. Sagt och gjord, ringer och förklarar vad som är fatt med sonen och ambulans är här på under 10 minuter. Eli har fortfarande ont och nu blir det lite läskigt med två nya ansikten och ambulansfärd så han är inte det minsta nöjd. På akuten har han fortfarande inte tystnat men efter att ha fått en sån där klämma på stortån och febern kollat så får vi träffa läkare. Under samtalet går han från Mickes famn till min och helt plötsligt kommer världens största spya som landar på min arm och på golvet. Efteråt är Eli fortfarande öm över magen och ledsen. Läkaren tycker nog att vi ska stanna på Barn4 under natten för att man vill se händelseförloppet och utesluta att det är något annat än en virusinfektion, typ blindtarmen eller så.
 
När läkaren går iväg så rådgör han med en kirurg som också ska komma och titta till Eli. Under tiden vi väntar så lyckas Eli efter mycket kämpande bli av med en hel del gaser och somnar utmattad efter några minuter. När kirugen kommer tillbaka och känner på magen igen så verkar inte Eli reagera som när läkare tryckte. Så kirurgen tyckte att det nu såg bra ut och hen hade känt om det var något allvarligare. Därför fick vi fara hem. Strax efter midnatt var vi hemma. Jag var då helt färdig, från det att Eli började skrika på ett sätt som han tidigare inte gjort var jag alldeles skakis. 
 
Idag har han spytt en gång och under eftermiddagen har magen varit lite lugnare så vi hoppas att det har vänt nu. Oh så skönt att Micke var ledig igårkväll, vill inte tänka på hur det hade varit att vara alldeles ensam då.

Kommentarer
Postat av: Karin

Men huvvaligen så himla obehagligt!! :( känner litegrann paniken då jag läser.. usch!! Stackars lille Eli! Men som du säger, skönt att Micke var hemma, så läskigt om du hade varit själv!
Vet dom vad det var, virus??

Svar: Troligen ett rotavirus, ett magvirus helt enkelt. Det vanligaste är ändå det vanligaste, som läkaren sa, och det är ju skönt
Sara Rönnholm

2014-02-19 @ 22:52:44
URL: http://tjofftjoff.blogg.se
Postat av: Emma N

Gud vad obehagligt!! Stackars lilla Eli!! Hoppas de dröjer länge till ni är sjuka nästa gång!! Kramar

Svar: Man e ju så maktlös när det inte går att fråga vad som är fel.
Sara Rönnholm

2014-02-25 @ 21:15:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback