Alla människors lika värde

Den 2014-03-24, kl 10:53:47
Filed in Tankar och Åsikter | Kommentarer: 0
Jag var ju på en föreläsning i fredags på Umeå Universitet där Gudrun Schyman var inbjuden talare. Hon pratade om feminismen som fredsrörelse. Åh, vad bra det var och vilken härlig stämning det var i lokalen med nästan 1000 åhörare. Feminism, klass, diskriminering, patriarkala strukturer, löneskillnader, mäns våld mot kvinnor och mycket mer hann hon tala om under den 1½ timmes långa föreläsningen. 
 
Jag tycker du kan ta 1 timme och 20 min av ditt liv och titta på detta:
 
 
Väldigt likt den föreläsning jag lyssnade på och detta ger en väldigt bra förklaring om det som feminismen vill förändra. Det handlar inte om att män ska utrotas (som en del verkar tro) utan om en kunskap om hur dagens samhälle ser ut och vad vi kan göra för att förändra detta.
 
Alla människor är lika mycket värda. 
 
När jag ska rösta i höst går jag inte efter min plånbok, utan efter mitt hjärta. Jag bryr mig inte om några hundralappar mer i månden tack vara jobbskatteavdrag (som ändå inte gynnar just mig) eller om detaljfrågor angående vapen eller om folks rätt att snusa.
 
Jag röstar för att det samhälle som jag vill se och som jag och nästa generation ska leva i, tillsammans. 

Diskmästaren

Den 2014-03-22, kl 22:47:16
Filed in Eli 18-24 mån , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
 
Tvätta bilar, fylla muggar med vatten och hälla ut, ja vatten är roligt helt enkelt. 

Tre Eli och en katt

Den 2014-03-21, kl 11:20:41
Filed in Eli 18-24 mån , Katterna | Kommentarer: 0
 

Minspel

Den 2014-03-20, kl 12:43:14
Filed in Eli 18-24 mån | Kommentarer: 1
 
Haha, underbart ansiktsuttryck! Måste du fota allt jag gör, just nu?! 
Men vadådå, det är ju äntligen ljust ute = ljusare inne = fotoläge!

Besviken

Den 2014-03-07, kl 10:48:06
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Nehep, Eli verkar inte blir riktigt bra i magen och har fortfarande en temp på 37,5 grader (haft feber eller lite högre temp sen 1 vecka nu). Han är för övrigt inte heller särskilt leksugen och inte på nå vidare humör. Så att sitta på tåget hem och delta i sociala sammanhang blir nog inte vidare. Och det suger! Vad jag har hoppats att det hade vänt i onsdags, men det verkar segt. RIngde och fick råd från vårdcentralen och är det likadant på måndag så ska vi fara dit på undersökning och provtagning. Ssk sa att det går himla sega och märkliga sjukdomar nu. Skulle Eli bli sämre så är det skönt att ha nära till vården i helgen.
 
Jaja, och jag och Eli som var på stan igår för att jag skulle hitta nå fint att ha på dopet. Blev i alla fall ett par byxor och en top rikare. Välbehövligt då jag bara har fyra par byxor i garderoben, varav två är mina gamla gravidbyxor, höhö. Varav ett av de två kvarvarande är lite för stora.
 
Se om jag och herr-lös-i-magen går till affärn sen och köper lite tröstgodis åt mamman senare... Det är ju ändå fredag.

Vad var det jag sa?

Den 2014-03-05, kl 21:53:07
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
Vad hoppades jag på? Att vi skulle få vara friska i alla fall en vecka efter Elis magsjuka. Så sa jag, lite sådär skojfriskt.... En och en halv vecka senare får Eli feber, tredje dagen med feber så kommer magsjukan igen. Va faaaan liksom!? Stackars liten. Nu är han på bättringsvägen, han tankar energi i form av sömn och har börjat få i sig lite mat. Ikväll badade vi förhoppningsvis bort det sista av sjukdomen. Nu hoppas jag bara att jag har klarat mig, törs inte andas ut riktigt än.
 
För är jag och Eli krya så far vi upp till Älvsbyn i helgen. Vi ska ju på mitt kusinbarns dop på lördag! :)