Edina 10 månader

 
 
Hoppla, ja då har det gått en månad till (och 10 dagar om vi ska vara petiga). Det har verkligen hänt mycket sen senast tycker jag. Edina plockar nu bitar av ärtor, majs, pasta, bröd, banan och annat vid måltiderna samtidigt som jag matar med egen mat i grövre konsistens. Fortfarande bara två tänder så inget hårdare än så länge. Frukost. 120 ml ersättning innan förmiddagsvilan. Lunch. Mellis. Middag. 210 ml välling/ersättning. När ersättningen tar slut nu så övergår vi helt till välling.
 
Nu går hon längs möbler och ställer sig upp mot allting, vilket betyder att det har varit ett ständigt passande. Jag tycker detta är grymt drygt för jag blir så upplåst. Senaste veckan har Edina fått kläm på hur man sätter sig ned istället för att ramla handlöst på huvudet. Det tackar vi för. 
 
Titta och dää samt pekande med fingret är vanligt förekommande. Härmar andra ljud man gör. Som att låtsashosta och skratta. Vinkar och försöker klappa händerna. Säger mmm om hon äter eller vill äta något gott. Överlag kan man väl säga att man märker att hon förstår på ett annat sätt än för en månad sen.
 
Nu sover hon för det mesta bara 2 gånger på dagen. Ibland 3 gånger. Nattningar började dra ut på tiden så då var det dags att styra om dagssömnen lite och nu somnar hon snabbare på kvällarna igen. Och sover även lite längre på morgonen. 07.30 är mer regel än undantag just nu. 
 
På 10-månaderskontrollen vägde Edina 8840 gram och var 72,5 cm lång. (Storebror var 8895gram och 73,5cm)
Det enda smolket i bägaren är att hon är rätt så hård i magen vilket hon alltid har haft en tendens att vara trots att vi tänker på vad vi stoppar i henne. Men på senaste tiden har det blivit lite jobbigt för henne så nu ger vi även Laktulos efter inrådan från BVC på kontrollen.
 
Fortfarande 74/80 på kläder. Bytte till storlek 5 på blöjorna i veckan.
 
 

Kommentarer
Postat av: Felicia Beckius

Åh så söt!

Svar: Jag har svårt att vara objektiv i frågan :)
Sara Rönnholm

2016-01-05 @ 19:44:56
URL: http://feliciabeckius.blogg.se
Postat av: Ida - foto & häst

men gud så söt!

Svar: :)
Sara Rönnholm

2016-01-06 @ 20:00:14
URL: http://idanilssonphoto.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback