9 månader

Den 2015-10-27, kl 20:53:49
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
 
Idag blir Edina 9 månader gammal och vi bockar av ännu en milstolpe. Nu har du varit ute i världen lika länge som du bodde i min mage. Senaste veckan har du verkligen tagit i ett språng i utveckligen. Bara någon dag efter förra inlägget började du ställa dig upp mot saker, så nu springer jag bakom och vaktar hela tiden. 
 
Till skillnad från Eli är du mycket bra på att äta. Du vägrar inte skeden med maten jag lagar. Än så länge är det rätt så slät/mosad mat. Du hanterar inte bitar så bra än. Ersättning får du en gång på förmiddagen,ev en gång på eftermiddagen och i sängen vid nattning. Vid de två första tillfällena är det bara ca 90-120 ml och vid nattningen är det 180 ml. Dagarna börjar någon gång mellan 06.00 och 07.00. Ibland kan du slå till med 07.30. Läggning sker vi 19.30. Ibland somnar du på en gång eller strax efter 20. Sedan du var 7½ månad sover du hela nätter. Däremot på dagarna har inga längre vilor och har aldrig haft. Många korta sovstunder är det som gäller. 3-4 gånger. Sover du på någon av oss om vi har tid till det så blir stunderna längre. 
 
Den bästa du vet är katten. VARJE gång du ser henne blir du så ivrig och ska till Mistra och peta och dra i pälsen. Vad gör Mistra? Lägger sig ner. Dumkatt. Eli levde ju med två kissar under sitt första år och var rätt så obrydd om dem. Eli är ju såklart rolig att haka på och se vad han pysslar med. Hans leksaker är alltid roliga.
 
Två tänder. 74/80 i kläder. 
 

Syskonlikheter

Den 2015-10-22, kl 21:30:19
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Eli, nästan 9 månader och Edina 8 månader
 
Nu börjar det bli riktigt roligt att jämför bilder på barnen i ungefär samma ålder. Framförallt ser man ju vad Eli kunde fysiskt som Edina inte kan än. Det mest uppenbara är ju att Eli står upp mot saker vid åtta månader. Han verkar överlag vara snabbare med den fysiska utvecklingen medan Edina snackar betydlig mer än av Eli gjorde. På hårfronten verkar Eli ha fåt en något tjockare och längre kalufs men lillasyster ligger inte långt bakom. Gällande ansiktsdragen så tycker jag att de har olika form på munnarna. Näsorna är lika än så länge. Upplever att Eli har lite bredare käke vilket gör att han ser lite rundare ut även om jag är säker på att Edina är tyngre. Ögonen är fortfarande blåa, tror ljuset gör att det blir lite olika nyanser just i dessa bilder.
 
Gullungar <3

På vift

Den 2015-10-20, kl 09:44:35
Filed in Edina 06-12 mån , Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Jag och Edina har varit i Älvsbyn i helgen. Grundanledning var att jag skulle fota lille Wilmer, mitt senaste kusinbarn, som är drygt en månad gammal. Eftersom Micke var ledig tänkte vi att han och Eli kan ju stanna i Umeå så får de rå om varandra hela helgen. Det kändes både lite konstigt och skönt att bara ha ett barn med sig. Speciellt på tåget underlättar det att bara behöva bry sig om ett barn. 
 
Edina passade på att lära sig att sitta rakt i ryggen utan att ha en hand i golvet som stöd. Hon började även krypa lite längre sträckor på knäna istället för att bara dra sig fram på golvet. Så nu övar hon även på att stå på knä mot bord och annat i lämplig höjd. 
 
Vi har haft en riktigt mysig helg. Edina har bjudit på sovmorgon till strax innan åtta. Det tackar mamman för.