Edinas första tänder

Den 2015-09-21, kl 21:22:56
Filed in Edina 06-12 mån | Kommentarer: 1
 
Tittar ni noga så ser ni två små gryn som sticker upp genom tandköttet ^_^
 
 
Lilla hjärtegrynet! 
 
Upptäckte att det var något spetsigt i Edinas mun när Karin och Ella var här förra torsdagen. Vi hade ju som på känn att kanske var något på gång därinne och helt plötsligt var det två där. Jämfört med Eli så kom Edinas tänder en halv månad senare. 7 ½ månad jämfört med 7 alltså.
 

En lördag

Den 2015-09-19, kl 22:16:09
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
 
Före lunch gick vi allihopa ut en sväng ner till sjön med siktet inställt på äventyrlekparken, men vägen dit är ju full av små stopp. Klart en måste inspektera vattenpölar och kasta sten i sjön. Det sistnämnda tycks vara en evighetslek.
 
Efter lunch tog vi bussen ner till stan. Mycket folk i farten eftersom det är Pride i helgen. Fina regnbågsfärgade flaggor överallt! Vi missade pridetåget men såg många utsmyckade människor. Härlig stämning. Vi styrde stegen mot biblioteket och för första gången har jag nu satt min fot inuti Väven, det enorma bygget som ligger vid älven. Barnavdelningen var verkligen jättefin med pysselrum och matrum för familjen. Många soffor och stolar att sitta på och läsa tillsammans. Vi hängde där tills strax innan stängning och lånade hem lite böcker.
 
Magarna kurrade så innan hemfärd tog vi var sin pizza på Ronyas. Otroligt gott. Min favoritpizza med banan och curry är absolut godast där. I väntan på bussen sedan så skyndade vi in på hemmakväll och lastade lite lösviktsgodis. Eli slurpade nöjt på en klubba han fått på pizzerian. 
 
Barnen slocknade runt åtta så då tog vi vuxna godispåsarna och landade i soffan framför Atleterna.

Små fötter växer

Den 2015-09-15, kl 21:05:22
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 0
 
Nya skor till Eli
 
Visst att Eli har vuxit rejält i sommar men hoppsan, hans gympaskor och allvädersskor sjöng verkligen på sista millimetern. Passade nämligen på att mäta de små fötterna på Sportringen när vi var uppe i Älvsbyn i början av månaden. 15 cm. Och 15,2 cm var skorna, om jag pressade ner måttpinnen. 
 
Idag klev vi in på Skocentrum här i stan och inhandlade nya skor med plats i. Ett par varmare och vattentåliga gympaskor och allväderstövlar för slaskiga dagar. Check.
 

Underexponera

Den 2015-09-14, kl 20:24:27
Filed in Foto - Natur och utomhus | Kommentarer: 0
 
 
Mjukstartar med lite bilder från eftermiddagens vagnspromenad. För att få Edina att sova längre än 30 minuter så är det bara att ge sig ut när tröttheten smyger sig på. Tog med kameran eftersom det 5 minuter innan jag gick ut var strålande sol och långa skuggor. Sen när jag klev utanför porten var det mulet. Tanken var att spana efter bra platser för en grej som jag och Micke ska lyckas göra någongång, men jag ägnade mig mest åt att tänka på att inte fräta ut himlen. För visst är det irriterande när en har tagit en bra bild men himlen är kritvit och man kan inte rädda den för informationen är helt enkelt inte där. Med lillkameran är det svårare att ha hundra koll på det eftersom jag endast kan se på skärmen och i starkt ljus syns nästan inte bilden. Saknar sökaren just då.
 

Jag fick ett infall

Den 2015-09-14, kl 12:13:45
Filed in Vardagligt | Kommentarer: 1
Äh vad tusan. Ibland kliar det liksom i fingrarna. Skrivlusten pockar på. Jag tycker verkligen om instagram för sitt snabba format men att sitta och skriva längre texter när behovet ibland dyker upp då känns det himla långsamt att sitta med mobilen. 
 
Så. Nu öppnas den här dammiga bloggen och det finns en stor lucka sen senaste inlägget, men det är inget jag kommer att fylla i, utan vi startar här där vi står idag. 
 
Välkomna tillbaka!